Translate

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ




Σας ενημερώνουμε για την αναγόρευση του συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών 
http://www.pesyth.gr/teleutaia_nea.asp?id=2560&fbclid=IwAR3cgTC_HfN1KJlP1RnxtFz7tWblHu7n0nQrAycRMVYXeBW-DOU9qTg7MDY
Με αφορμή την αναγόρευση του συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 (6.00-8.30 μ.μ.) στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Καθηγητή κ. Σταύρο Τσιτσιρίδη
Θεωρητικές και κριτικές προσεγγίσεις στο έργο του Δ. Δημητριάδη (6.00–7.00 μ.μ.)
Καίτη Διαμαντάκου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών): «Αρχαίο δράμα και το θεατρικό αρχείο Δημητριάδη: Σχέσεις εξ αίματος»
Δήμητρα Κονδυλάκη (Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Δραματολόγος, Καλλιτεχνική Σύμβουλος στο Φεστιβάλ Αθηνών): «Δημήτρης Δημητριάδης: Από το περιθώριο στο επίκεντρο της θεατρικής ζωής. Από τη Γαλλία στην Ελλάδα και πάλι πίσω»
Γιώργος Σαμπατακάκης (Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών): «Ο Χρύσιππος και άλλα δράματα για την (ελληνική) οικογένεια»
Συντονίστρια: Λίνα Ρόζη (Επίκουρη Καθηγήτρια)Σκηνοθετικές προσεγγίσεις στο έργο του Δ. Δημητριάδη (7.15–8.15 μ.μ.)Συμμετέχουν οι σκηνοθέτες: 
Μιχαήλ Μαρμαρινός
Γιάννης Σκουρλέτης
Σταύρος Τσακίρης
Συντονιστής: Γιώργος Σαμπατακάκης (Επίκουρος Καθηγητής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου