Translate

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ποιητική «λιτανεία» ενάντια στην κρίση


Στίχοι ελληνικής ποίησης θα ηχήσουν στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρίση, που διοργανώνουν οι Έλληνες ποιητές, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές τους σε αυτή την πορεία είναι μέχρι στιγμής 100 εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξένα πανεπιστήμια και πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά «επειδή η απειλή μιας Έρημης Χώρας, γίνεται όλο και πιο πραγματική ως προοπτική μέλλοντος για τον τόπο μας».
«Όμηρος, Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης, Κατσαρός, Χριστιανόπουλος, Δημουλά, Πατρίκιος και τόσοι ακόμα ποιητές από την αρχαιότητα έως σήμερα μάς έχουν προικίσει πλουσιοπάροχα. Ας πορευτούμε διαμαρτυρόμενοι, υψώνοντας την παράδοση μας» είπαν οι διοργανωτές.

Η πορεία, ή αλλιώς ποιητική λιτανεία, όπως την αποκαλούν επίσης οι διοργανωτές της, με στίχους, εικαστικά λάβαρα και πανό, θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι από τον Ιανό στην Σταδίου και θα κάνει στάσεις στην Εθνική Βιβλιοθηκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, στη συμβολή Ομήρου και Σίνα, για να καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος.

Εκεί, οι διαδηλωτές θα κάνουν τα «αόρατα αποκαλυπτηρια του μνημείου του άγνωστου ποιητή» όπως έκαναν σήμερα γνωστό οι διοργανωτές από τον «Κύκλο των Ποιητών», τα περιοδικά Poetix και Ποιητικά, τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος και τον Ιανό. Κατά την διάρκεια της πορείας, θα υπάρξουν δρώμενα από χορευτές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, και θα ακουστεί μουσική από μπάντες του δρόμου.

Μια πρώτη γεύση από τους «οδοιπόρους» της 21ης Μαρτίου δόθηκε σήμερα στον Ιανό, όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα. Ήταν εκεί ο Τίτος Πατρίκιος, ο Γιώργος Μπλάνας, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Αντώνης Αντύπας, ο Ντίνος Σιώτης.

Ο κατάλογος των συμμετοχών για την πορεία διαμαρτυρίας κατά της κρίσης, παραμένει ανοιχτός στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.21martiou.blogspot.com


ΠΗΓΗ:gr.news.yahoo.com
http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-150354520.html