Translate

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Το περιοδικό Intellectum (www.intellectum.org) στη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το περιοδικό Intellectum (www.intellectum.org) συμμετέχει ενεργά τα τελευταία έξι χρόνια στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Φέτος για δεύτερη χρονιά θα συμμετέχουμε με δικό μας περίπτερο (στο κτίριο No 13, χώρος 06), θα κάνουμε τη δική μας ξεχωριστή εκδήλωση με εκλεκτούς ομιλητές (το Σάββατο στις 18-05-2013 και ώρα 2:00-4:00 μ.μ. στο Φιλολογικό Καφενείο), θα συμπαρουσιάσουμε τις "Aθώες Λογοκλοπές" του Κωνσταντίνου Μελισσά (εκδόσεις Σαιξπηρικόν) που έγραψαν-σχεδιάσαν-επιμελήθηκαν μέλη της ομάδας του Intellectum και θα σας δώσουμε ένα μικρό συλλεκτικό τεύχος Intellectum ειδικά για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης!

Αναλυτικά:

▀ To ειδικό συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού Intellectum θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19 Μαΐου 2013). Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται άρθρα από τις ηλεκτρονικές στήλες "Αποτυπώματα Ημέρας", "Θερμοκρασία Δωματίου", "Ανήθικη Ηθική" & "Absentia Lucis" που έχουν γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό του διαδικτύου σε μια έκδοση σχεδιασμένη από τον Μιχάλη Καρακώστα (www.deux.gr).


▀ Οι «Αθώες Λογοκλοπές» του Κωνσταντίνου Μελισσά (κατά κόσμον Βίκτωρα Τσιλώνη) εκδίδονται από τις Εκδόσεις Σαιξπηρικόν και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2013. Ο σχεδιασμός της έκδοσης έγινε για ακόμη μια φορά από τον Μιχάλη Καρακώστα και η επιμέλεια από τις ακούραστες Αθηνά Αυγητίδου & Φένια Βαζάκα.


▀ Eκδήλωση της Περιοδικής Έκδοσης Στοχασμού Intellectum (www.intellectum.org):

Σάββατο 18 Μαΐου 2013
'Ωρα: 14:00 - 16:00 μ.μ., Φιλολογικό Καφενείο, περίπτερο 13

«Μεταφράζοντας σε λέξεις την παράσταση του κόσμου»

Ομιλητές:

--- Χάρης Βλαβιανός, διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική»-καθηγητής ιστορίας των ιδεών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας,

--- Σωτήρης Πάστακας,

ποιητής,

--- Βίκτωρ Τσιλώνης, μεταφραστής -αρχισυντάκτης του περιοδικού Intellectum,

--- Δρ Κυριακή Κουρούνη,
μέλος του ειδικού επιστημονικού διδακτικού προσωπικού στον Τομέα Μετάφρασης του
Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ

--- Βαγγέλης Ιντζίδης, γλωσσολόγος εκπαιδευτικός

Οργάνωση: Intellectum (www.intellectum.org)