Ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη, ποίηση του Δημήτρη Αγγελή
Εγκαίνια: 17 Οκτωβρίου 2016, 20:30
Διάρκεια έκθεσης: Έως 5 Νοεμβρίου
Ποιητική βραδιά: Ο Δημήτρης Αγγελής διαβάζει ποιήματά του στις 31 Οκτωβρίου, 19:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας Επιμέλεια έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν έκθεση με έργα ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή. Δύο καταξιωμένοι δημιουργοί συμπράττουν και σε συνεργασία με την επιμελήτρια της έκθεσης Λουΐζα Καραπιδάκη, παρουσιάζουν από κοινού την έκθεση με τίτλο ΦΩΣ–ΖΩΗ.
Ο Αλέκος Κυραρίνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής του, την Τήνο. Εργάστηκε με τον μαρμαρογλύπτη πατέρα του Γιάννη Κυραρίνη από την ηλικία των έντεκα ετών μέχρι και την εισαγωγή του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1997, όπου φοίτησε με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Έχει εικονογραφήσει βιβλία και συνεργάζεται με το περιοδικό Φρέαρ και με τον πολιτιστικό χώρο «Baumstrasse». Έχει εκδώσει ένα μικρό δοκιμιακό βιβλίο για τη ζωγραφική με τίτλο Οι ερωτήσεις της Νεφέλης (Μικρός Αστρολάβος/Ευθύνη). Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στον Πόρο, στην Τήνο, στην Βαρκελώνη και στις Βρυξέλλες.


Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε θεολογία και είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας. Διευθυντής του περιοδικού λόγου και στοχασμού Φρέαρ, έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, μελέτες, δοκίμια και διηγήματα. Η ποιητική του συλλογή Επέτειος έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λ. Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών κι έχει μεταφραστεί στα ισπανικά. Είναι διευθυντής Γυμνασίου στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη». Τελευταίο του βιβλίο: Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου (εκδ. Πόλις).