Translate

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ////ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ TRIGGER WARNING





ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ.

ΣΤΟ ΒΟΟΖΕ COPERATIVA

(Κολοκοτρώνη 57,  Αθήνα 105 60)

 Η ποιητική ανθολογία Trigger warning είναι μια έμπρακτη, συλλογική κίνηση αλληλεγγύης, η οποία πραγματεύεται ανοιχτά το θέμα του σεξισμού, της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό το βιβλίο αποτελεί μια αυθόρμητη πρωτοβουλία για μια κουβέντα που θα μας άρεσε να κάνουμε, σαν δήλωση-υπενθύμιση παρουσίας σε έναν συχνά σκοτεινό, μεροληπτικό κόσμο. Ελπίζουμε να προσφέρει κάτι σε κάθε αναγνώστριά της, σαν ένα χέρι που απλώνεται, συντροφιά για τις δύσκολες διαδρομές.

Τα κέρδη των πωλήσεων θα διατεθούν ως δωρεά στο Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών / Διοτίμα Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα.

Συντελέστριες: Ελένη Βελέντζα, Βάλια Γκέντσου, Άννα Γρίβα, Ευσταθία Δήμου, Φωτεινή Καπελλάκη, Μαρία Κατσοπούλου, Τόνια Κοσμαδάκη, Δήμητρα Κωτούλα, Γωγώ Λιανού, Μάνια Μεζίτη, Μαριάννα Νικολαΐδου, Ασημίνα Ξηρογιάννη, Σήλικα Ρηγοπούλου, Γιολάντα Σακελλαρίου, Λένα Σαμαρά, Νόπη Φουντουκίδου, Μυρτώ Χμιελέφσκι.
Aνθολόγηση: Μαρία Κατσοπούλου
Σχεδισμός εξωφύλλου: Νόπη Φουντουκίδου
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας ΤRIGGER WARNING, στην οποία θα συμμετέχουν οι ποιήτριες της ανθολογίας παρουσιάζοντας με ευρηματικό τρόπο ποιήματα που αφορούν το ζήτημα της έμφυλης βίας.
Συμμετέχει επίσης η υψίφωνος Ερωφίλη Παπαδόγια, αγγίζοντας το θέμα μέσω του ήχου της ανθρώπινης φωνής και της δυναμικής του, να αφυπνίζει και να δονεί ευαίσθητες περιοχές συνείδησης και ύπαρξης.
Όπως και η τραγουδίστρια- μουσικός ακολούθως, Ιφιγένεια Βαμβακά (ούτι)
Μαζί μας έχουμε τη χαρά να βρίσκονται μαθητές/τριες από το Mουσικό Λύκειο Παλλήνης (λαούτο, πλήκτρα και τραγούδι) όπως και από το Καλλιτεχνικό Λύκειο Περιστερίου (ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς).
Τα παιδιά που στηρίζουν ενεργητικά με την παρουσία και τη μουσική τους το εγχείρημα είναι οι:
Άννα Δημακογιάννη, Στάθης Κατσαφάδος,Γιάννης Λογιάδης, Δημήτρης Μηνιώτης, Ιάσονας Σαράντος, Βασίλης Σίνος