Translate

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ /// ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ




                                                                   




twitter.com/Library_Iraklio
                                  



       Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, γιορτάζει τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μανόλη Αναγνωστάκη και διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή, στο ισόγειο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου
τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19:00.
 

Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν οι συγγραφείς Γιώργος Αποστολίδης, Κώστας Βαλέτας, Δημήτρης Καραμβάλης, Χρήστος Λορέντζος, Μαρία Ράλλη-Υδραίου, ενώ ποιήματά του θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Νίκος Βανδώρος και Άννα Κουρή, καθώς και οι μαθητές Κωνσταντίνος Καρράς και Μαρία Ζαχαρίου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Μικτή Χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Φυλακτού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με τον ίδιο τον ποιητή.
Ελπίζουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

   

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ         
Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος, 14122                       
Τηλ. 2102826276 & 2102856837    








                                


VEDEM ///ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ



                                                                  
Vedem magazine  


Vedem (του), ήταν ένα λογοτεχνικό περιοδικό στην Τσέχικη γλώσσα που υπήρξε από το  1942 έως το 1944  στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Terezin κατά τη διάρκεια του Oλοκαυτώματος.Δημιουργήθηκε  από  μια ομάδα αγοριών που ζουσαν  σε  στρατώνες, με επικεφαλής τον Petr Ginz. Συνολικά, περίπου 700 σελίδες του Vedem επέζησαν κατά τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το περιοδικό  έγραψαν ,επιμελήθηκαν και εικονογράφησαν εξ ολοκλήρου  νεαρά αγόρια, ηλικίας δώδεκα έως δεκαπέντε, που  έζησαν στο Στρατόπεδο L417, ή ένα Σπίτι που  αναφέρεται ως Δημοκρατία της Shkid . Το περιεχόμενο του  Vedem  περιελάμβανε ποιήματα, δοκίμια, αστεία, διαλόγους, λογοτεχνικά περιοδικά, ιστορίες και  σχέδια. Τα θέματα αυτά στη συνέχεια αντιγράφονται με το χέρι και να διαβάζονταν γύρω από τους στρατώνες κάθε Παρασκευή βράδυ. Για κάποιο χρονικό διάστημα, το πόσταραν  στον πίνακα ανακοινώσεων του στρατώνα , ωστόσο, αποφασίστηκε να σταματήσει αυτή την πρακτική, επειδή κρίθηκε επικίνδυνο σε περίπτωση SS επιθεωρήσεων.

Περισσότερα διαβάστε :EΔΩ
Πηγή:Wikipedia