Translate

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΣΤΗΛΗ THE ARTMANIACS////KΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ


Πότε ξεκίνησες να γράφεις;Πώς άρχισε αυτή η ιστορία;

Δύσκολο να πω. Πάντως, έναν Γενάρη του 1996 άρχισα να γράφω κάτι σαν ημερολόγιο, που εξελίχθηκε σε μια παράξενη νουβέλα, και τελικά στο πρώτο μου βιβλίο, τις "Ιστορίες από τον αφρό" (Εστία). Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που έγραφα, αλλά κάτι καινούργιο συνέβαινε, το ένιωθα. Έχει κι η γραφή τη δική της μεταφυσική...


Ποιά τα λογοτεχνικά σου πρότυπα;

Δεν έχω πρότυπα. Υπάρχουν συγγραφείς με τους οποίους ταυτίζομαι ανά περιόδους, γιατί τυχαίνει να τους διαβάζω ή κάτι να μου κάνουν. Τελευταίος ήταν ο Τζ. Μ. Κουτσί.

Ποιό από τα βιβλία σου αγαπάς περισσότερο και γιατί;

Αγαπάω πολύ το πρώτο μου, ίσως επειδή είναι πρώτο. Και βέβαια ξεχωρίζω το τελευταίο μου, τη νουβέλα (πάλι) «Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου», ίσως επειδή είναι το τελευταίο.

Εχεις γράψει και ένα θεατρικό έργο ,νομίζω...

Αλήθεια είναι. Λέγεται «Όταν ο λύκος είναι εδώ», κι ανέβηκε μια ολόκληρη σεζόν στο Θέατρο Σημείο. Ήταν καταπληκτική εμπειρία να βλέπεις τα πρόσωπα των θεατών καθώς βλέπουν το δικό σου έργο.

BOOK PRESS!Πες τα όλα...!

Τα πάντα για την Book Press μπορεί να τα δει κανείς στο http://www.facebook.com/l/9e159;www.bookpress.gr. Εκεί έχει και κείμενα μέσα από τα οποία αυτοσυστηνόμαστε, ποιοι είμαστε, γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε, κλπ. Από εκεί μπορεί κανείς επίσης να ξεφυλλίσει το τελευταίο ή προηγούμενα φύλλα μας και να καταλάβει μόνος του πώς το παίζουμε το «παιχνίδι».

Λογοτεχνία και Διαδίκτυο....σημεία των καιρών!

 Η λογοτεχνία έχει τη δική της ιστορία. Το διαδίκτυο είναι κάτι καινούργιο, κάτι πολύ ευρύτερο. Για την ώρα χρησιμοποιείται κυρίως ως media, αλλά πολλά καινούργια πράγματα συμβαίνουν. Γενικώς, κρατάω μικρό καλάθι για τα «δώρα» της τεχνολογίας, σε ό,τι αφορά την λογοτεχνία. Πάντα θα θέλουμε να διαβάσουμε μια ωραία ιστορία, ένα ωραίο ποίημα. Το μέσο αλλάζει από εποχή σε εποχή, αλλάζοντας εν μέρει και το περιεχόμενο, τους τρόπους, κ.λπ.

Τί ονειρεύεσαι;

 Μια ήσυχη ζωή, με γραφή, ανάγνωση, λίγους φίλους με τους οποίους να μην χρειάζεται να ξεκινάω από το μηδέν για να πούμε δύο πράγματα. Βόλτες στη φύση. Και ξανά διάβασμα, γράψιμο, κ.λπ.

Αμεσα σχέδια....

Αγορά νέου υπολογιστή. Φύλλο Ιουνίου της Book Press. Κάνα κιλό λιγότερο.