Translate

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ /// Οι τρεις ποιητικές συλλογές του Παναγιώτη Μηλιώτη



Οι Εκδόσεις Ενύπνιο και το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει σας προσκαλούν στην παρουσίαση των τριών ποιητικών συλλογών:


Mια ανάσα δρόμο,

Το σκίτσο στην ντουλάπα

Λιώναν με τις μπότες το χορτάρι


του Παναγιώτη Μηλιώτη


Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024, στις 19:30

στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει

(Ακαδημίας 32, Αθήνα)


Θα μιλήσει η Βαρβάρα Ρούσσου, Μόνιμη διδάσκουσα ΑΣΚΤ.


****



Δελτία Τύπου /// ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ





Φιλολογική επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη

Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ

Σε ένα loft κάπου στο κέντρο, τι μπορεί να συνδέει ένα ζευγάρι Ρομά, ένα ζευγάρι Τραπεζιτών, ένα ενυδρείο με ψάρια και ένα ζευγάρι Αστυνομικών; Πρόκειται για μια κωμωδία εξαπάτησης, μια «κωμωδία καταστροφικών καταστάσεων», όπως τη χαρακτηρίζει ο συγγραφέας Γιάννης Τσίρος. Ένα έργο το οποίο ασχολείται με το βρόμικο χρήμα και τον σύγχρονο εθισμό γύρω από την εξαπάτηση του άλλου, μ’ έναν τρόπο χιουμοριστικό, πλην όμως καυστικό.


Διαστάσεις: 21 Χ 17

Σελίδες: 80

ISBN: 978-960-628-352-9

Χρονολογία: Σεπτέμβριος 2024

Τιμή: 8,00 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%)


*****


Γλωσσική & υφολογική επιμέλεια: Νίκος Μαθιουδάκης

Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας


ΝΙΚΟΣ ΒΟΠΗΣ

ΣΤΟ ΦΩΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ





Είναι όλοι στο σκοτάδι. Πώς θα γίνει η πρώτη ρωγμή ώστε να μπει μέσα από αυτή τη μικρή χαραμάδα φως; Κάθε ήρωας και κάθε ηρωίδα των δώδεκα ιστοριών της παρούσας έκδοσης βρίσκονται στην αρχή του ταξιδιού τους προς το φως. Στην πιο δύσκολη στιγμή τους. Στη στιγμή του μεγάλου ναι η του μεγάλου όχι απέναντι στη μοναδική μας υποχρέωση: την προσωπική μας ευτυχία. Ένα βιβλίο ασυνήθιστο, ιδιαίτερο. Ένα βιβλίο ανάλαφρο αλλά και βαθύ. Σαν την κουβεντούλα που ανοίγεις με τον κολλητό σου ένα απογευματάκι, για θέματα καθημερινά, και καταλήγετε να μιλάτε για τα πιο κρυφά σας μυστικά μέσα στη σιγαλιά της νύχτας. Ένα βιβλίο όπου ο καθένας θα αναγνωρίσει σίγουρα τον εαυτό του ανάμεσα στους ήρωες. Ένα βιβλίο που ουσιαστικά –μακριά από κάθε διδακτισμό– σου... ανοίγει την όρεξη για να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία! Για να αρχίσεις να σκάβεις κι εσύ προς το φως. Ένα βιβλίο για όσους αγαπάνε τη λογοτεχνία και έχουν κάνει, κάνουν, σκέφτονται να κάνουν ή έχουν ορκιστεί να μην κάνουν ποτέ ψυχοθεραπεία.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Νίκος Βόπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το Ναύπλιο και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Είναι ψυχοθεραπευτής και διδάκτωρ του Yale University. Όπου και ανπεριπλανήθηκε, από το Λονδίνο ως το Κονέκτικατ και από την Πάτρα ως το Μπρισμπέιν, δύο είναι οι πυλώνες στους οποίους ανακάλυψε πως μπορεί πάντα να στηρίζεται: στην επιστήμη του και στη λογοτεχνία. Γιατί «και οι δύο, με τον τρόπο τους, σε οδηγούν –αργά ή γρήγορα– στην καθολική αλήθεια».


Διαστάσεις: 14 Χ 21

Σελίδες: 306

ISBN: 978-960-628-350-5

Χρονολογία: Οκτώβριος 2024

Τιμή: 18,00 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%)


****


Φιλολογική επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη

Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας


ΣΟΦΙΑΝΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Τσάρλι





Χριστούγεννα. Δύο έφηβοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, χωρίζονται από έναν τοίχο, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσά τους και τους εμποδίζει να δουν ο ένας τον άλλον. Καθώς αρχίζουν να συνομιλούν με αφορμή μια μπάλα, ο διάλογος μεταξύ τους εξελίσσεται σε μια πολύ ουσιαστική εξιστόρηση γεγονότων και αποκαλύψεων. Αν και αρχικά ο τοίχος φαίνεται σαν ένα εμπόδιο επικοινωνίας, λειτουργεί τελικά απελευθερωτικά, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να ξεδιπλώσουν τους φόβους και τις ελπίδες τους, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους, αναφέρει στο προλογικό της σημείωμα η κυρία Μαρία Δημάκη-Ζώρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ). Και συμπληρώνει ότι πρόκειται για ένα δραματικό κείμενο γραμμένο με αμεσότητα και ζωντάνια, που μπορεί να «συνομιλήσει» με τους ανήλικους θεατές/αναγνώστες, να τέρψει την ψυχή τους, αλλά και να αφυπνίσει κριτικά τη συνείδησή τους.


Κατηγορία: Θέατρο για Παιδιά και Νέους

Διαστάσεις: 17 Χ 24

Σελίδες: 80

ISBN: 978-960-628-356-7

Χρονολογία: Οκτώβριος 2024

Τιμή: 10,00 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%)


****

Φιλολογική επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη

Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας


ΕΥΣΤΑΘΙΑ

Ο διάδρομος 2





Ο φουτουριστικός μονόλογος Διάδρομος 2, με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, συνιστά μια δεύτερη εκδοχή του πρώτου θεατρικού έργου Διάδρομος που είχε γράψει η τραγουδοποιός και θεατρική συγγραφέας Ευσταθία πριν λίγα χρόνια. Ο Διάδρομος 2 είναι στην ουσία ένα έργο βαθέος υπαρξιακού προβληματισμού, μία ξεχωριστή έκφραση ενός σύγχρονου ανθρώπου που αγωνιά να βρει τα πατήματά του στο χάος της ψηφιακής μη-πραγματικότητας. «Ο “διάδρομος”, ως όργανο γυμναστικής και ως βασικό δραματουργικό εύρημα, επιτελεί τον διττό ρόλο του σκηνικού αντικειμένου και του δραματουργικού συμβόλου. […] Με φόντο τον σκηνικό καμβά ενός έργου επιστημονικής φαντασίας, ο μονόλογος αποτελεί ένα ιδιαίτερα αιχμηρό και σαρκαστικό κοινωνικό σχόλιο, μία υπαρξιακή αναζήτηση των ορίων των προσωπικών επιλογών και της πνευματικής αυτοδυναμίας, της ουσίας εν τέλει της ανθρώπινης ευτυχίας. Κυοφορεί αναμφίβολα έναν σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό, διανθισμένο με ευδιάκριτους τόνους ειρωνείας», αναφέρει στο επίμετρο της έκδοσης η Διδάκτωρ Ιστορίας

Νεοελληνικού Θεάτρου-Δραματολογίας Ρέα Γρηγορίου.


Διαστάσεις: 21 Χ 17

Σελίδες: 34

ISBN: 978-960-628-354-3

Χρονολογία: Σεπτέμβριος 2024

Τιμή: 8,00 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%)


*****