Translate

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Χωρίς αποσιωποίηση ΙΙ - Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι 19/10, 19.00, στο Free Thinking Zone




«Χωρίς αποσιωποίηση2: Vladimir Mayakovsky, Sandro Penna John Berryman, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Georg Trakl, Sergei Yesenin, Cesare Pavese, Paul Celan – αφιέρωμα σε 8 σημαντικούς ποιητές»

19/10 Vladimir Mayakovsky: Χρήστος Κούκης, Παναγιώτης Μηλιώτης
23/11 Sandro Penna: Σπύρος Αραβανής, Αντώνης Τσόκος
14/12 John Berryman: Βασίλης Παυλίδης, Δημήτρης Πέτρου
25/1 Ναπολέων Λαπαθιώτης: Χάρης Νικολαΐδης, Στέργιος Ντέρτσας
22/2 Georg Trakl: Γιώργος Αλισάνογλου, Βασίλης Ζηλάκος
28/3 Sergei Yesenin: Σταμάτης Πολενάκης, Κυριάκος Συφιτζόγλου
25/4 Cesare Pavese: Διονύσης Μαρίνος, Φάνης Παπαγεωργίου       
30/5 Paul Celan: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Νίκος Ερηνάκης,
Επιμέλεια-συντονισμός: Αγγελική Λάλου
Καλλιτεχνική υποστήριξη: Αναστασία Γκίτση
Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Χατζόγλου


«Χωρίς αποσιωποίηση2», ένας κύκλος 8 συζητήσεων, από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2020, αφιέρωμα σε 8 σπουδαίους ποιητές (7 από τους 8 αυτόχειρες) που σημάδεψαν την εποχή τους και συνεχίζουν και σήμερα να ακούγονται και να μαγνητίζουν τους αναγνώστες με τη δύναμη, την αλήθεια και το εσωστρεφές βλέμμα του λόγου τους. Μία ποιητική διαδρομή από τον ψίθυρο στην κραυγή, σε μια προσπάθεια να αποδοθεί η εσωτερική αγωνία που έθρεψε και όπλισε τις λέξεις καθ’ όλα τα παραγωγικά στάδια της σιωπής μεταμορφώνοντάς την σε ποίηση. Οι ομιλητές καλούνται να εισδύσουν σε βάθος στον λόγο των οκτώ ποιητών, να καταδυθούν στο έργο, να αφουγκραστούν κάθε ίχνος και κάθε συναίσθημα. Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές, κάποιοι με παρουσία χρόνων και ώριμο έργο, κάποιοι νεότεροι και πρωτοεμφανιζόμενοι, διαβάζουν αυτούς τους 8 μεγάλους ποιητές και μας ξεναγούν στην ανάγνωσή τους. Η Αγγελική Λάλου, σε ρόλο συντονιστή, συνομιλεί μαζί τους και κάνει μια αναφορά στη ζωή και σε γεγονότα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πορείας και του έργου τους.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στις 19.00

Free Thinking ZoneΣκουφά 64 και Γριβαίων, 106 80 Αθήνα, 210 3617461, FFree Thinking ZoneT:@freethinkinzoneYFree Thinking ZoneIFree_Thinking_Zone