Translate

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πνευματικής Συντροφιάς Λεμεσού

  Η Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού, Κύπρου προκηρύσσει τον 2o Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με τους ακόλουθους όρους:
1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών κ.λπ. είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στη νεοελληνική μας γλώσσα.
2. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν:
Α) Ένα (1) αδημοσίευτο ποίημά τους μέχρι 30 στίχους, με ψευδώνυμο (κι όχι περισσότερα του ενός ποιήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα).
Β) ΄Ενα (1) αδημοσίευτό διήγημα μέχρι 10 σελίδες , με ψευδώνυμο (κι όχι περισσότερα από ένα με διαφορετικά ψευδώνυμα).
Αποκλειστικά για Κύπριους λογοτέχνες, προκηρύσσετε διαγωνισμός έμμετρου στίχου στην Κυπριακή διάλεκτο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν ένα στιχούργημα μέχρι 16 στίχους, που να περιλαμβάνει 2 ή 3 κουπλέ και ένα ρεφρέν με ψευδώνυμο (κι όχι περισσότερα του ενός στιχουργήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα).
Σ΄ αυτή την κατηγορία θα απονεμηθούν ένα Α’ βραβείο με χρηματικό έπαθλο 3οο ευρώ. Τρεις έπαινοι και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις.
Το θέμα και στις τρεις κατηγορίες είναι ελεύθερο.
3. Ο αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή της συμμετοχής του . Στο εξωτερικό του φακέλου που θα εμπεριέχει το έργο του θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος στην θέση του αποστολέα. Στον ίδιο όμως φάκελο θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στο εσωτερικό του οποίου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία του λογοτέχνη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνου: σταθερό και κινητό, μαζί με το ψευδώνυμο και τον τίτλο του έργου ) και απ’ έξω επίσης το ψευδώνυμο και ο τίτλος του έργου. Οι μικροί φάκελοι εκείνων που ΔΕΝ θα διακριθούν ΔΕΝ θ´ ανοιχτούν. Έτσι, θα παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους.
4. Τα έργα , που θα σταλούν, για συμμετοχή στο Διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο με Com/ter ή δακτυλογραφημένο κι απαραιτήτως σε τρία (3) πανομοιότυπα αντίτυπα (καλής ευανάγνωστης εκτύπωσης) και υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο.
Ο φάκελος θα σταλεί με απλή και όχι συστημένη επιστολή, έξω από τον φάκελο θα ορίζετε η κατηγορία « Ποίηση» η « Διήγημα» ή «Κυπριακός στίχος».
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος και στις δύο κατηγορίες.
Διεύθυνση αποστολής:
Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού
Ευμενίου Παναγιώτου 14 Α
3077- Λεμεσός
ΚΥΠΡΟΣ
(Σε γνώση Άθου Χατζηματθαίου)
5. Οι Επιτροπές κρίσης του Διαγωνισμού θα αποτελούνται από ανθρώπους των γραμμάτων. Τα ονόματα των κριτών θα δημοσιοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
6. Θα απονεμηθούν τρία (3) Α, Β και Γ, χρηματικά βραβεία, 300, 200, και 100 ευρώ και τρεις (3) έπαινοι (Α, Β και Γ) και 4 τιμητικές διακρίσεις για την κάθε κατηγορία .Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις ισοψηφιών τα βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα θα μοιράζονται ισομερώς. Στον καθένα που θα διακριθεί είτε με βραβείο είτε με έπαινο είτε με τιμητική διάκριση θα του απονεμηθεί τιμητικό - ονομαστικό δίπλωμα καλλιτεχνικά εκτυπωμένο.
7. Ως τελευταία προθεσμία αποστολής, από τους ενδιαφερομένους, των συμμετοχών τους ορίζεται η 30 Νοεμβρίου 2012. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδα του ταχυδρομείου .
8. Τα βραβεία, οι έπαινοι και οι τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή η οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2013. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί εγκαίρως.
Οι διακριθέντες υποχρεούνται να είναι παρόν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων ή πρέπει απαραιτήτως να ορίσουν αντιπροσώπους. Σε αντίθετη περίπτωση τα βραβεία θα ακυρώνονται.
Τα αποστείλαντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους.
Χορηγός Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού
Περισσότερες πληροφορίες, δίνονται στους ενδιαφερομένους, στο τηλέφωνο:
99604005- ΄Αθως Χατζηματθαίου ,
99411833 –Πανίκος Παναγή

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου 2012

 

 

Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, προκηρύσσει Πανελλήνιο ΛογοτεχνικόΔιαγωνισμό Ποίησης με θέμα: «Παραδόξως τα σκοτάδια, έχουν πάντα ως απότοκο το φως», και τους ακολούθους όρους:

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν Έλληνες, Ομογενείς και Έλληνες κάτοικοι αλλοδαπής.

Η συμμετοχή γίνεται με ένα δακτυλογραφημένο, εις πενταπλούν, ποίημα, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τους 30 στίχους, χωρίς ψευδώνυμο.

Η αποστολή των ποιημάτων πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουλίου 2012 ανυπερθέτως, στη διεύθυνση:

Κ. Σπύρο Εργολάβο
Ταμία ΕΛΣΗ
Γούναρη 3 Ιωάννινα τ.κ. 45444

Η αξιολόγηση θα γίνει από Τριμελή Επιτροπή Μελών της ΕΛΣΗ, οριζόμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στους νικητές θα απονεμηθούν Τρία Χρηματικά Βραβεία και Πέντε Έπαινοι στη Δημόσια Εκδήλωση «ΛΥΡΙΚΗ ΠΑΜΒΩΤΙΣ 2012», στο Νησί Ιωαννίνων το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012, με απαγγελίες των ποιημάτων που θα διακριθούν.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (Αβέρωφ 4 Ιωάννινα, τηλ.: 26510-30520)

Πληροφορίες παρέχονται και στο τηλέφωνο: 26510-38882

31ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών 2012

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 31ον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2012. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη του λόγου : Ποίηση, Διήγημα, Νουβέλα, Μυθιστόρημα, Θεατρικό Έργο, Δοκίμιο, Παραμύθι.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ελληνόφωνοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, εξαιρουμένων των βραβευθέντων στον εν λόγω διαγωνισμό τα τελευταία πέντε χρόνια με Α΄ βραβείο για την κατηγορία που βραβεύτηκαν.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα ή και περισσότερα είδη, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε είδος και οπωσδήποτε αδημοσίευτο.

Το ποίημα να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους (πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο λεπτά απαιτούμενου χρόνου απαγγελίας), το διήγημα τις 6 σελίδες, η νουβέλα τις 70 σελίδες, το θεατρικό τις 100 σελίδες, το δοκίμιο τις 30 σελίδες, το παραμύθι τις 10 σελίδες, και το μυθιστόρημα τις 150 σελίδες. Κάθε έργο να σταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. (Το μέγεθος των χαρακτήρων να είναι σε όλα 14.)

Οι διαγωνιζόμενοι να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο, ένα μικρότερο κλειστό φάκελο με γραμμένο απ’ έξω το ψευδώνυμό τους και τον τίτλο του έργου, ενώ μέσα σ’ αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά τους στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), e-mail (προαιρετικά), τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Γερανίου 41, 2ος όροφος, Τ.Κ. 10431 - Αθήνα, με ένδειξη αντίστοιχη προς το είδος στο οποίο λαμβάνουν μέρος, π.χ «για τον Διαγωνισμό Ποίησης» ή «για τον Διαγωνισμό Διηγήματος» κ.τ.λ. Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.

Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα του ενός είδη, μπορεί τους φακέλλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις ( που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό φάκελλο προσωπικών στοιχείων ) να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, ο οποίος όμως θα αναγράφει όλα τα είδη που περιέχει π.χ.
« για τους διαγωνισμούς ποίησης και παραμυθιού ».

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2012.

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό στα τηλέφωνα 2106040097, 2102796620 και 6946060813.

Ο Πρόεδρος                                                      Η Ειδική Γραμματέας

Νίκος Ταβουλάρης                                             Εύα Χαλκιαδάκη

5ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ & ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ 2012


 

 


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Κ.Ε.Π.Α.) ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:
της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO
του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
και του Δήμου Βέροιας
______________________________________________________
Η «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» και ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ» διοργανώνουν τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός κι εκτός Ελλάδας διαμένοντες, με την προϋπόθεση τα κείμενά τους να είναι στην ελληνική γλώσσα.
  • Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να λάβει μέρος με 1 έως 3 ποιήματα μέχρι 3 σελίδες συνολικά και με 1 διήγημα έως 6 σελίδες (σε γραμματοσειρά των 12 στιγμών).
  • Τα κείμενα θα σταλούν σε τρία (3) αντίτυπα και ένα (1) αντίτυπο σε ηλεκτρονική μορφή (CD) με απλή ταχυδρομική επιστολή.
  • Έξω από το φάκελο θα ορίζεται η κατηγορία «Ποίηση» ή «Διήγημα», ενώ στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο.
  • Τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχ. κώδικας, τηλέφωνο, τίτλοι έργων ψευδώνυμο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά μόνο το ψευδώνυμο.
  • Τα κείμενα πρέπει να μην έχουν εκδοθεί σε βιβλίο και να μην έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο.
Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν:
  1. Αντώνης Φωστιέρης, ποιητής. Κρατικό Βραβείο Ποίησης, Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του ποιητικού του έργου, Διεθνές Βραβείο Καβάφη– Διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού « Η ΛΕΞΗ»
  1. Γιάννης Ατζακάς, φιλόλογος, πεζογράφος. Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος
  1. Θανάσης Μαρκόπουλος, φιλόλογος, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας, πρώην σχολικός σύμβουλος φιλόλογων Ν. Ημαθίας. Υποψήφιος για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2012
  1. Παντελής Τσαλουχίδης, φιλόλογος. Με μεταπτυχιακές σπουδές στη λογοτεχνία.
  1. Σοφία Νικολαΐδου, φιλόλογος, πεζογράφος. Συνεργάτης στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Φλώρινας στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής.
  • Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν τον Οκτώβριο του 2012 στη Βέροια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» της πόλης.
  • Όλα τα διακριθέντα έργα θα δημοσιευτούν σε ειδική έκδοση της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας που θα διατίθεται δωρεάν.
  • Τελευταία ημερομηνία αποστολής, με σφραγίδα ταχυδρομείου, ορίζεται η 7η Σεπτεμβρίου 2012.

Διεύθυνση αποστολής:
Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Παύλου Μελά & Μπιζανίου
59100 ΒΕΡΟΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες :
κα Ξένια Πέτρου
2331078101 & 6976677575
ώρες επικοινωνίας (7:00 -14:00)

κα Ευγενία Καβαλλάρη
6978163060
ώρες επικοινωνίας (19-21 μ.μ)

κα Βαρβάρα Σαράντη
6973504572
ώρες επικοινωνίας (19-21 μ.μ)

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ
Πρόεδρος του Συνδέσμου
Φιλόλογων Ν. Ημαθίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΗ
Μέλος του Δ.Σ. του
Συνδέσμου Φιλόλογων Ν. Ημαθίας