Translate

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ///ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ''ΤΟ ΚΟΡΑΛΛΙ ''/// ΤΕΥΧΟΣ 10





Κυκλοφορεί το καινούργιο, δέκατο, τεύχος του περιοδικού "Το Κοράλλι".

Με αξιοπρόσεκτη ύλη σύγχρονης αλλά και κλασικής λογοτεχνίας κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Το Κοράλλι». Έργα παλαιότερων αλλά και νέων δημιουργών συνθέτουν μια έγκυρη επιθεώρηση για την ποίηση, την αφήγηση, το δοκίμιο, την κριτική, την εικαστική ζωή. Στο νέο τεύχος ο Φοίβος Πιομπίνος μεταφράζει Guy de Maupassant, ο Γιάννης Θέσπης οκτώ ποιήματα από «Τα άνθη του κακού» του Charles Baudelaire, ο Τάκης Παπαγγελόπουλος την «Ισπανία» του W.H. Auden, ο Γιάννης Σουλιώτης ποιήματα της Mirra Lochvizkaya, ο Γεώργιος Σχορετσανίτης την «Παράξενη Συνάντηση» του Wilfred Owen. Στο πεδίο της αφήγησης το τεύχος περιλαμβάνει διηγήματα του Κώστα Βούλγαρη, του Ιωάννη Τσέγκου, του Γ.Δ. Βουλγαράκη, της Σ. Ροδοπούλου και το τελευταίο μέρος της νουβέλας του Γεράσιμου Δενδρινού «Κουρτίνες». Δημοσιεύονται επίσης νέα ποιήματα της Έλσας Κορνέτη, της Αναστασίας Γκίτση, του Στέργιου Τσακίρη, του Ι.Σ. Ρώσση, του Γ. Στεφανάκι, της Δάφνης-Μαρίας Γκυ και της Α. Κοκκίνου.
Στον «Κόσμο των Ιδεών» η Σταυρούλα Τσούπρου γράφει «Περί διακειμενικότητας», ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος και η Αθηνά Ρώσση για την αλληλογραφία του Γ.Θ. Βαφόπουλου με τον Πέτρο Χάρη, ο Γεράσιμος Ζώρας και η Μαρία Σγουρίδου για την «Μούσα της θάλασσας της Μεσογείου», ο Σπύρος Κουτρούλης για τη σχέση του Ηλία Πετρόπουλου με τη Γενιά του Τριάντα, ο Φάνης Κωστόπουλος για τις «Μέρες τις κουτσές» ενώ ο Απόστολος Μπενάτσης αποτιμά τα σαρανταπέντε χρόνια συγγραφικής παρουσίας του Γιώργου Δουατζή.


Στις Σελίδες Κριτικής ο Αλέξης Ζήρας γράφει για τους «Άφαντους» του Δημήτρη Χαρίτου, ο Σπύρος Βρεττός για το «Ωραίο ατύχημα» του Τάσου Γουδέλη, ο Ανδρέας Μήτσου για τη συλλογή της Έστας Ράζου «Στον έρωτα παίρνεις σχήματα», ο Θ. Πυλαρινός για το βιβλίο του Γ. Γεωργή «Η συνάντηση Στρατή Τσίρκα – Γιώργου Σεφέρη. Μια φιλία που βράδυνε», ο Σ. Σταμπουλού για τον «Ελεγείο Λόγο» του Γιάννη Θέσπη, ο Χρίστος Παπαγεωργίου για τη νουβέλα της Μ. Παπαϊωάννου «Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους φούρνους», η Β. Φυτώκα για τον «Μεταφραστή ως λογοτέχνη» (μέσα από την περίπτωση του Φοίβου Πιομπίνου), ο Αντ. Ψάλτης για τα «Δώδεκα γραμματόσημα στον τοίχο» του Δάνη Κουμασίδη, η Λουκία Δέρβη για τη «Χώρα» του Μανώλη Λυδάκη, η Ασημίνα Ξηρογιάννη για το «Ντίντλο» του Βασίλη Κατσικονούρη, ο Δ. Κουμασίδης για τη «Γνωριμία με τη θεωρία» του Πίτερ Μπάρι.
Το τεύχος κλείνει με το ιστορικό δοκίμιο του Κώστα Αρκουδέα «Το εξτρεμιστικό γονίδιο», ένα δοκίμιο για την φωτογραφία και την «Ηθική της όρασης» της Χαρ. Τουρνά και την τακτική θεατρική στήλη της Κατερίνας Θεοδωράτου. Ζωγράφος του τεύχους είναι ο Θέμης Κοντογούρης, μαθητής του Τέτση, του οποίου δημοσιεύεται συνέντευξη στην ιστορικό τέχνης Αννίτα Πατσουράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου