Translate

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ //// ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΙΤΙΟΝ




                             





Περιοδικό «Αίτιον», για τις Τέχνες, τον Πολιτισμό και την Επιστήμη.
Η φωνή ενός Ελληνικού κινήματος Ιδεών. Η φωνή ενός κινήματος ανήσυχων ανθρώπων. Κυκλοφορεί από την 1η Οκτωβρίου 2014, σε όλη την Ελλάδα. Επίσημη παρουσίαση: Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, στις 19:00 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Είσοδος Ελεύθερη. 

Το τριμηνιαίο περιοδικό «Αίτιον» είναι προϊόν συλλογικής συνεργασίας και φιλοδοξεί να γίνει φορέας ιδεών και μέσο συνάντησης των Ελλήνων δημιουργών, καλλιτεχνών και επιστημόνων. Φιλοδοξεί να συντελέσει και να συμβάλλει στην εξέλιξη και στη μεταλαμπάδευση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στα πνευματικά κέντρα του εξωτερικού.
Το περιοδικό «Αίτιον», θα κυκλοφορεί πανελλαδικά και εκδίδεται από το Κίνημα Τέχνης, Πολιτισμού και Επιστημών «Αίτιον», που γεννήθηκε πριν δύο χρόνια, στην καρδιά της κρίσης, σε μια ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο «Σφενδόνη» από μια ομάδα ανήσυχων ανθρώπων με πρωτοβουλία της Τούλας Μπαρνασά. Σήμερα αριθμεί 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
Το περιοδικό και τη φιλοσοφία του θα παρουσιάσουν οι συνεργάτες και τα μέλη της συντακτικής του επιτροπής: 


Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη–Ρουκ, η ποιήτρια Παυλίνα Παμπούδη, ο συγγραφέας Πάνος Σταθόγιαννης, η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου, η ποιήτρια και εκδότριά του, Τούλα Μπαρνασά. 


Το πρώτο, πειραματικό τεύχος, αποτελείται από 160 σελίδες (112 σελίδες έγχρωμες, 48 ασπρόμαυρες). Σε αυτό δημοσιεύονται ποιήματα, συνεντεύξεις, επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα και άρθρα. 

Γράφουν οι: 

Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Θεόδωρος Αγγελόπουλος (συνέντευξη), Δημήτρης Αθανασόπουλος, Ειρήνη Βεργοπούλου, Βαγγέλης Γερμανός, Αλίκη Γεωργουλοπούλου, Μιχάλης Γρηγορίου, Μάνος Δανέζης, Πηνελόπη Δεληγιάννη, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Μίλτος Δημουλής, Κατερίνα Διδασκάλου, Λίζα Διονυσιάδου, Στέλλα Δούμου, Τζένη Δριβάλα (συνέντευξη), Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Γιώργος Κασιμάτης, Γιάννης Κοντός, Δημήτρης Λέκκας, Διοτίμα Λιαντίνη, Νικολίτσα
Γεωργοπούλου-Λιαντίνη, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, Άρης Μιχαλόπουλος, Ξενοφών Μουσάς, Τούλα Μπαρνασά, Ζέττα Ντεκοπούλου, Παυλίνα Παμπούδη, Έκτωρ Πανταζής, Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου, Ελισάβετ Παπαγεωργίου - Μίκης Θεοδωράκης (συνέντευξη), Νίκος Περέλης (συνέντευξη), Μανώλης Πρατικάκης, Βασιλίκα Σαριλάκη, Γιάννης Σκληβανιώτης, Πάνος Σταθόγιαννης, Μάριος Στρόφαλης, Ζαχαρίας Σώκος, Μαρία Τσολιά, Γιώργος Τσούτσουρας, Τζούλια Φορτούνη, Ιωάννα Φραγκιά, Πόλυ Χατζημανωλάκη. 


Εκτός από το περιοδικό, ο φορέας «Αίτιον Κίνημα» αποφάσισε να εκδώσει με δική του πρωτοβουλία επιλεγμένα έργα σύγχρονων ποιητών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, οργανώνοντας άμεσα μια Βιβλιοθήκη Ιδεών. Σκοπός να επικοινωνηθεί πλατιά ένα σύγχρονο Ελληνικό κίνημα ιδεών. Αυτά τα βιβλία-αφιερώματα θα εμπεριέχονται δωρεάν σε κάθε επόμενη έκδοση του περιοδικού. Στη συνέχεια θα μεταφράζονται και θα αποστέλλονται στα παγκόσμια πολιτιστικά κέντρα, στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και στις ελληνικές πρεσβείες μεταφέροντας παντού τις ελληνικές προτάσεις για τις τέχνες και τα γράμματα.
Διαπιστώνοντας παράλληλα πως η πολιτική και οικονομική αυθεντία των καιρών παράγει αφωνία δίχως ιστορικότητα, το «Αίτιον Κίνημα» έθεσε κύριο στόχο του τη σωτηρία της γλώσσας και αποφάσισε την ενεργή αντίσταση στην ερήμωσή της.
Το «Αίτιον Κίνημα» δίνει προτεραιότητα στην ανοιχτή διδασκαλία και στην ελεύθερη παιδεία προσδοκώντας να συσπειρωθεί ένας ζωτικός πυρήνας ανανέωσης. Στον Πολυχώρο Αίτιον, που βρίσκεται Τζιραίων 8, Μακρυγιάννη, διδάσκουν ελεύθερα σύγχρονοι στοχαστές, επιστήμονες, καλλιτέχνες και καθηγητές, μεταλαμπαδεύοντας στους νέους και σε ανθρώπους που διψούν, γνώσεις και ιδέες. 

Προσφάτως, σε συνεργασία με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Μίλτο Δημουλή, δημιουργήθηκε το Αίτιον Θέατρο. Πέρα από τη διδασκαλία θεάτρου, που προσφέρεται ελεύθερα στον Πολυχώρο Αίτιον στα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν, στον τομέα αυτό θα αναπτυχθεί σύντομα σοβαρή δραστηριότητα.
Το «Αίτιον Κίνημα», ζωντανό και δραστήριο είναι ανοικτό σε κάθε συνεργασία και στήριξη που υπηρετεί τους ίδιους στόχους και τα ίδια οράματα. 






Αίτιον Κίνημα
Τζιραίων 8, Μακρυγιάννη (Ακρόπολη)
τηλ. 213 025 6666
aition-kinima.org, E-mail: aition.kinima@live.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου