Translate

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤΑΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ





                                                                  






Οι Έναστρον Εκδόσεις, το Βιβλιοπωλείο Το Κεντρί και το Cafe Entexnon σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ''Μετα-βιομηχανικοί τόποι''. Διηγήματα από τον τον ομώνυμο διαγωνισμό του περιοδικού Κλεψύδρα... την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 & ώρα 19.30 στο χώρο του Έντεχνου (Ι. Δέλλιου 4, Πλατεία Συντριβανίου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-280553.


*******




Θα μιλήσουν οι 


Δημήτρης Μίγγας, Συγγραφέας

Δώρα Κασκάλη, Συγγραφέας/Φιλόλογος 


Μάριος Μώρος,
Ποιητής/Φιλόλογος



*****


Χορηγοί επικοινωίας 


www.diavasame.gr
και http://varelaki.blogspot.gr/


Στον τόμο συμμετέχουν οι συγγραφείς:


Μηλέβα Αναστασιάδη, Ρούλα Καλούδη, Μαίρη Μαργαρίτη, Αδαμαντία Ξηρίδου, Zoetic, Δήμητρα Παπουτσόγλου, Αντιγόνη Σδρόλια, Χρήστος Σκυλλάκος & Ειρήνη Ταμβάκη.



 Εργοστάσια στις άλλοτε λειτουργικές βιομηχανικές ζώνες των αστικών περιφερειών που όταν δεν κατέληξαν ''μηχανικά πτώματα σε αποσύνθεση''
μεταβλήθηκαν σε χώρους συναυλιών,θεατρικών παραστάσεων,εκθέσεων,ή έγιναν μουσεία. Βιομηχανικοί τόποι που δεν έχασαν μόνον τη λειτουργία και τον ζωτικό τους ρόλο στην οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες,αλλά μετάλλαξαν και το συμβολικό τους εκτόπισμα.ΜΕΤΑΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.Με αυτήν την ιδιότυπη κληρονομιά και πραγματικότητα συνομιλούν οι αφηγητές του πρώτου διαγωνισμού διηγήματος του περιοδικού "Κλεψύδρα". Ρίχνοντας άγκυρες σε ένα παρελθόν που συχνά μοιάζει πιο ζωντανό από την αίσθηση ήττας, τα κλειστά μαγαζιά, την απραγία που έφερε η εποχή της κρίσης.Παράλληλα, όμως, οι νέοι δημιουργοί διαγράφουν την πορεία της δικής τους περιπέτειας, την περιπέτεια της γενιάς "δίχως όνομα και δίχως χαρακτήρα". Επιχειρώντας -κι αυτοί με τη σειρά τους- να συγκροτήσουν τις δικές τους αφηγήσεις και ιστορίες
να ανιχνεύσουν με τα δικά τους εκφραστικά μέσα τα δυσεξήγητα αλλά και συναρπαστικά της ρευστής και δύσκολης εποχής τους. Με τρόπο λιτό, βιωματικό και αφηγηματικά συγκροτημένο. Είναι ιστορίες που αξίζει να διαβάσουμε και αυτήν την ευκαιρία δίνει η παρούσα έκδοση σε δημιουργούς και αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου