Translate

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΟΙ KAΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ..../// 'ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ VARELAKI












Aγαπητοί φίλοι και αναγνώστες,
                                                      




  Αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ σε σχέση με το λογοτεχνικό varelaki.Mε τιμά η εμπιστοσύνη σας να μου στέλνετε τα βιβλία σας.Λαμβάνω πραγματικά πολλά.Μερικά τα διαβάζω άμεσα.'Αλλα δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω,on time τουλάχιστον.Ευχαριστώ και για την κατανόηση ως προς αυτό.
Ωστόσο,η αποστολή βιβλίου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ακολουθήσει κριτική για αυτό ή ,έστω κάποιο κείμενο που να το αφορά.Κριτικές κατά παραγγελία δεν γράφουμε εδώ,γιατί τούτο είναι αντίθετο και στην ηθική ,αλλά και στην αισθητική μας.Μπορεί ένα κείμενο να με αγγίξει ,αλλά να μην πιάσω το μολύβι να σημειώσω κάτι.Και να έχω την ανάγκη  να επανέλθω κάποια άλλη στιγμή.Από την άλλη,το ότι επιλέγω να ΜΗΝ γράψω κείμενο για ένα βιβλίο ,δεν σημαίνει ότι το απαξιώνω ή ότι δεν το θεωρώ καλό.'Αλλωστε,να σημειώσω εδώ ότι έχω γράψει και κείμενα για βιβλία που περιείχαν '' αρνητικά σχόλια '' και παρατηρήσεις όχι θετικές ,αλλά πάντα όλα αυτά τεκμηριωμένα και έπειτα από βαθιά μελέτη των κειμένων.
Η άσκηση πίεσης από μέρους κάποιων δεν είναι καθόλου ευγενικό πράγμα και καλό θα ήταν να σκεφτούν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους ή να συγκρατήσουν την ορμή τους. Αυτά .


Εκ της διευθύνσεως,

με ειλικρίνεια  και
με αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου