Translate

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ /// ΔΥΟ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 


                                                    


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Iason Books το βιβλίο της Έρικας Αθανασίου "Τρίτο μνήμα αριστερά", ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που περιηγείται με ανάλαφρα στοχαστική διάθεση στους τρόπους και τα έθιμα ταφής ανά τους αιώνες και ανά τους πολιτισμούς.
Οι εκδόσεις Iason Books, στο χώρο του ελληνικού βιβλίου από το 2010, στόχο έχουν να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής λογοτεχνίας. Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει σχεδιαστεί από τον Ουγουρτζάν Ατάογλου και την εικόνα έχει φτιάξει ο Μερίτς Καραμπουλούτ, στοχεύοντας να δείξει το παρελθόν του θανάτου σε ένα ταξίδι του μυαλού.Τι σχέση μπορεί να έχει μια αιγυπτιακή μούμια με ένα σύγχρονο έγκλημα; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει ένας εγκληματικός εγκέφαλος διατηρημένος σε γυάλα; Γιατί μπορεί κάποιος να μη θέλει γωνιακό μνήμα και τι σημασία έχει ο τρόπος που θα είσαι ντυμένος στο φέρετρο;
Ο Χάρης καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία του φίλου του, ενώ και ο ίδιος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά παράξενη κατάσταση.
Όλα ξεκινάν από ένα νεκροταφείο και καταλήγουν σε ένα άλλο, ενώ πρέπει να βρεθεί τουλάχιστον ένας δολοφόνος με εξωτικές εγκληματικές μεθόδους." 


                                                   

Εκδόσεις IASON BOOKS , www.iasonbοoks.com.gr, e-mail: arslansbnm@gmail.com, Τηλ. 210 9827749, Πρωτέως 75, Π. Φάληρο  _____________________________________________________________________________
                                                  


 

Η καταραμένη βρύση

(ΕΦΗΒΙΚΟ)
Κέδρος, 2014
272 σελ.

Σε ένα γύρισμα του μονοπατιού ένα λιοντάρι με πλούσια πέτρινη χαίτη και ανοιχτό στόμα άφηνε το νερό να τρέχει. Τώρα όμως το στόμα του λιονταριού φαινόταν απειλητικό. Όχι σαν ένα στόμα που είχε ανοίξει για να σε αφήσει να ξεδιψάσεις αλλά σαν ένα στόμα που είχε ανοίξει για να σε φάει. Το κοιτούσε και περίμενε από στιγμή σε στιγμή να κλείσουν τα πέτρινα σαγόνια γύρω από το όμορφο κεφάλι της φίλης του. Το μουρμούρισμα του νερού καθώς κυλούσε του φάνηκε σαν να προειδοποιούσε για κάτι.
Το λιοντάρι αυτό είχε υπάρξει μάρτυρας. Ήταν μάρτυρας του έρωτα του ξωτικού της βρύσης. Δεν την είχε όμως υπερασπιστεί, είχε καθίσει ήσυχο στο γάμο της. Σε κανέναν δε μούγκρισε, σε κανέναν δεν έβαλε τρικλοποδιά.
Τα παιδιά κόντευαν να φτάσουν στη βρύση αλλά κάτι παράξενο πλανιόταν στην ατμόσφαιρα. Κάτι έλειπε. Έλειπε ένας ήχος. Ο ήχος νερού που τρέχει. Το στόμα του λιονταριού ήταν στεγνό και έδινε την εντύπωση του διψασμένου. Ίσως ήταν η σειρά τους να βοηθήσουν το λιοντάρι να ξεδιψάσει. Ένιωθαν άσχημα που δεν είχαν φέρει μαζί τους ούτε ένα μπουκάλι νερό.

Ποιος όμως είχε πάρει το νερό από το στόμα του λιονταριού; Γίνεται να κλέψεις το νερό; Είναι δυνατόν το νερό να ανήκει σε κάποιον; Μπορείς να πάρεις το νερό από το ποτάμι; Να αφήσεις να διψάσει ένα δάσος; Να στερήσεις το νερό από ένα χωριό; Μπορεί μια βρύση να είναι καταραμένη; Και ποιος μπορεί να την έχει καταραστεί;

Η Βίκη και ο Άγγελος για μία ακόμη φορά μετά την Άνδρο και τα «Στοιχειωμένα Θεμέλια», καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο. Ένα μυστήριο που αρχίζει να ξεδιπλώνεται λίγο πριν το Πάσχα σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου.
                                     *********   
 Η  Έρικα Αθανασίου εργάζεται στις εκδόσεις «Κηφισιά», καθώς και ως καθηγήτρια οικονομικών μαθημάτων και δημοσιογραφίας σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, με εφόδια ένα πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα πτυχίο ακορντεόν, ένα σεμινάριο δημοσιογραφίας της ΕΣΗΕΑ και πάμπολλα άλλα σεμινάρια.
Από τις εκδόσεις «Κέδρος» κυκλοφορούν τα βιβλία της για εφήβους «Μετρώντας Βήματα», «Στοιχειωμένα Θεμέλια», «Κίρα Σίνου, αγαπημένη σύντροφος των παιδικών μας χρόνων» και σε συνεργασία με την αείμνηστη Κίρα Σίνου, το υποψήφιο για κρατικό βραβείο «Στο σταυροδρόμι της ημισελήνου».
Το «Τρίτο μνήμα αριστερά», βιβλίο για ενήλικες, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Iasonbooks».
Παρά τους τίτλους των βιβλίων της είναι ρεαλίστρια και προτιμάει να πιστεύει ό,τι αντιλαμβάνεται με τις γνωστές αισθήσεις.