Translate

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

VARELAKI ΑΠΟ ΤΟ 2009




  

                                                           










To  Varelaki,σελίδες Τέχνης και Πολιτισμού, μπήκε σε λειτουργία το 2009.
Είναι  βιβλιοφιλικό,αγαπά τις τέχνες ,τα γράμματα,τους συγγραφείς και όλα τα όμορφα πράγματα.Φιλοξενεί πεζογραφία,θέατρο,ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές ειδήσεις,κριτικές,αλλά έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ποίηση .
Για αρκετό διάστημα ,από επιλογή δεν ανέβαζε καθόλου εικόνες ή φωτογραφίες.Ομως ,λόγω  του ένθετου μικρού ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού notationes (=σημειώσεις) άλλαξε τακτική και δεν το μετανοιώνει.Πιστεύει ότι χρειάζονται πια για να καλύπτουν τις νέες ανάγκες.Το notationes είναι στην ουσία πολλές μαζεμένες αναρτήσεις κάθε φορά που συνιστούν ένα μικρό ένθετο που λειτουργεί αυτόνομα,έχει τη δική του ζωή.Αρχικά έβγαινε κάθε μήνα,τώρα βγαίνει κάθε δύο μήνες και δέχεται ή προτείνει συνεργασίες.ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ:








 http://varelaki.blogspot.gr/p/blog-page_10.html







 Παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη στον Λάμπρο Σκουζάκη και στο εκλεκτό Πανδοχείο του,ένα απόσπασμα σχετικό με το varelaki"Eιναι πολύ πριν την υλοποίηση της ιδέας του NOTATIONES:


Τι περιλαμβάνει το ιστολόγιό σας; Οι εμπειρίες σας από το ιστολογείν και το διαδικτυώνεσθαι;


To varelaki, σελίδες Τέχνης και Πολιτισμού, μπήκε σε λειτουργία  το 2009 και μέχρι σήμερα αποτελεί μια σταθερή παρουσία μέσα την μπλογκόσφαιρα. Ίσως να είναι το μοναδικό μπλογκ που δεν δημοσιεύει φωτογραφίες. Είναι κατ’ επιλογήν  Kαθαρός Λόγος. Βέβαια οι πειρασμοί είναι πολλοί, γιατί, κακά τα ψέματα, ζούμε στην εποχή της εικόνας και η εικόνα έχει τεράστια δύναμη…Το varelaki επιμένει σε αυτή την γραμμή πριμοδοτώντας τη φαντασία του αναγνώστη  και…όσο αντέξει. Το μπλογκ περιλαμβάνει δημοσιεύσεις που αφορούν στην ποίηση, στο θέατρο ,αλλά και στην λογοτεχνία γενικότερα. Ακόμα, δημοσιεύσεις που μπορεί να αφορούν και άλλες μορφές τέχνης. Εμφανώς έχει αδυναμία στην Ποίηση, αλλά αυτό δεν αποτελεί αιτία μομφής. Επιπλέον, περιλαμβάνει κείμενα δικά μου, αλλά και άλλων συντακτών τους οποίους φιλοξενεί κατά καιρούς. Περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, κριτικές, καθώς και τη στήλη «Τhe art-maniac».

Αυτή η στήλη περιέχει μια σειρά από συνεντεύξεις που έχω πάρει  από διάφορους ποιητές, πεζογράφους, ανθρώπους του θεάτρου, ηθοποιούς, και άλλους. Καταθέτουν τις σκέψεις τους και τη δουλειά τους…Η συνέντευξη που πήρα πρόσφατα ήταν από τον  ποιητή και μεταφραστή Γιώργο Μπλάνα. Μέσα στο varelaki υπάρχει και η δική μου προσωπική γωνιά. Είναι συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία  αναφορικά με το έργο μου: ποιήματά μου, πεζά μου, θεατρικά μου, προδημοσιεύσεις από τα βιβλία μου, κριτικές για το έργο μου, κριτικές δικές μου για το έργο άλλων, λινκς που αφορούν δημοσιεύσεις της δουλειά μου σε άλλα blogs ή ηλεκτρονικά περιοδικά, κείμενά μου για την ποίηση και γενικά, συνεντεύξεις μου. Για περισσότερα, εσείς και οι αναγνώστες σας, δείτε εδώ. Το varelaki δέχεται κείμενα, βιβλία και συνεργασίες. Πολλοί νέοι και παλαιότεροι λογοτέχνες έχουν διαβεί το κατώφλι του και έχουν καταθέσει τη δουλειά τους.

To ιστολογείν είναι, πιστεύω, ένα υπέροχο ταξίδι στην γνώση  και στον πολιτισμό, όπως και το διαδικτυώνεσθαι. Δεν είμαι  από αυτούς που βλέπουν παντού τέρατα. Ο τρόπος χρήσης του διαδικτύου, αλλά και των social media είναι το κλειδί για όλα. Ακόμα και το facebook που όλοι το κατηγορούν, αλλά όλοι είναι μέσα, μου  έχει προσφέρει πολλά θετικά, περισσότερα από αρνητικά  Είχα τη ευκαιρία να γνωριστώ με αξιόλογους ανθρώπους και με ομότεχνους, να ανταλλάξουμε απόψεις, να γνωρίσει  ο ένας την δουλειά του άλλου και να προχωρήσουμε σε συνεργασίες και σε φιλίες ακόμα. Έχω τοποθετηθεί ανοιχτά πάνω στο θέμα του φατσοβιβλίου και της επίδρασής του πάνω μας και της λειτουργίας του. Έχω υποστηρίξει στο protagon πως η ποίηση ανθίζει μέσα στο διαδίκτυο. Δείτε εδώ και σε παραπλήσιο κείμενο στο varelaki εδώ.

 πηγή:







                                                              







ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ VARELAKI:




 ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΤΟ VARELAKI:

 1.

ΣΤΗΛΗ THE ARTMANIACS////ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟ VARELAKI


2. 

 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ





*******


ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ VARELAKI :

 Παρόλο που λατρεύει το βιβλίο και το τυπωμένο χαρτί,το varelaki πιστεύει στην αξία και του ψηφιακού βιβλίου,γι' αυτό και συχνά το φιλοξενεί:


3.
4.

 5.

6.
7.


*******


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ(ΙΟΥΝΙΟΣ 2014):




                                  






http://varelaki.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1.html




Το λογοτεχνικό Varelaki /Notationes 







σε συνεργασία με το Revolt 



οργανώνει καλοκαιρινή ποιητική



βραδιά στην καρδιά της πόλης




Κυριακή 15 Ιουνίου στις 20:00 μ.μ




 στον φιλόξενο χώρο του Revolt.


       (Κωλέττη 25-27, Εξάρχεια)






Οκτώ νέες γυναίκες δημιουργοί



ενώνουν τις φωνές τους.



Διαβάζουν δικά τους ποιήματα,



καθώς και ποιήματα ποιητών που



αγαπούν.






Συμμετέχουνε αλφαβητική σειρά) οι ποιήτριες:

 
 
Άντυ Αθανασιάδου ,Αγγέλα Γαβρίλη ,Εσμεράλδα Γκέκα, Λένα Καλλέργη ,Ελευθερία Κυρίτση, Ασημίνα Ξηρογιάννη, 'Ελενα Πολυγενη ,Λένα Σαμαρά

 




ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ




*******

PROJECT  ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ VAKXIKON







*******


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ 9,84 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΥΣΣΑ:










*******



ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΚΑ ΒLOG KAI HLEKTΡΟΝΙΚΆ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ :

http://varelaki.blogspot.gr/2014/06/x.html



*******

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ /FOLLOW BLOG :

http://varelaki.blogspot.gr/p/follow-blog.html



*******


ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK :

https://www.facebook.com/pages/Varelaki/182836505182961?ref=br_tf 



                                                                  








****************************************************************************




ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ VARELAKI :


Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΆΝΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΈΧΟΥΝ ΚΆΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ.ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΗ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ.ΤΟ VARELAKI EINAI ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΟΜΟΡΦΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΡΙΧΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΆ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΛΕΜΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.ΕΡΕΥΝΑ,ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ,ΑΝΘΟΛΟΓΕΙ,ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ,ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ,
ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ.



                                                                         ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


                                                                 ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ