Translate

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Χ Α Ρ Ι Σ Μ Α Σ Α Σ



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥΣ



Το 2008 βγάλαμε το μυθιστόρημα «ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ημερολόγιο δυσμετάφραστο». Το βιβλίο πραγματεύεται το φόνο του πρώην πρωθυπουργού από ένα φανατικό θρησκόληπτο, εξαιτίας της αφαίρεσης του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Και είναι το ημερολογιακό παραλήρημα του δολοφόνου.



Καλό ή κακό, το μυθιστόρημα αγνοήθηκε σχεδόν πλήρως∙ δύο μόνο μίντια έγραψαν γι’ αυτό∙ δεν πήρε καν αρνητικές κριτικές∙ πούλησε ελάχιστα αντίτυπα. Είναι περίπου σαν να μην υπήρξε ποτέ.



Επειδή όμως υπήρξε, αποφασίσαμε τώρα να χαρίσουμε το στοκ. Ελπίζουμε ότι, έστω έτσι, θα διαβαστεί και θα κριθεί κατά την όποια αξία του. Είναι, απ’ όσο ξέρουμε, μια σπάνια –αν όχι πρωτοφανής– κίνηση στα συγγραφικά / εκδοτικά χρονικά.



Λοιπόν: αναγνώστες, συγγραφείς, εκδότες, κριτικοί, δημοσιογράφοι, φίλοι και φίλες, γνωστοί και γνωστές, άγνωστοι και άγνωστες, σας καλούμε να έρθετε την Κυριακή 8 του Μάη, ώρα 12 το πρωί στον φιλόξενο «Μικρόκοσμο», Συγγρού 106, τηλ. 210 9215305, mikosmos@otenet.gr. Θα γίνει μια ελεύθερη συζήτηση «έτσι, χωρίς πρόγραμμα», και θα χαριστεί το βιβλίο. Για όσο υπάρχουν αντίτυπα, θα μπορείτε να παίρνετε, επιτόπου και δωρεάν, όσα θέλετε. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάθε άλλο παρά για συμβατική «παρουσίαση» πρόκειται.



Σας περιμένουμε με χαρά. Θα υπάρχει και bonus: ένας μικρός αριθμός δύο παλιότερων φύλλων της «Athens Review of Βooks».



Όποιος/α θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει / διαδώσει το κάλεσμα αυτό με όποιους τρόπους θεωρεί προσφορότερους.



Δημήτρης Φύσσας Μαρία Βασιλάκη

συγγραφέας εκδότρια