Translate

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

TWEET_STORIES

#TWEET_STORIES: Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες (ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής)

Η καθημερινή συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα έχει επιφέρει νέες συνήθειες στον τρόπο έκφρασης, με κύριο χαρακτηριστικό τον συμπυκνωμένο λόγο. Κλασικότερο παράδειγμα όλων το Twitter με το όριο των 140 χαρακτήρων ανά δημοσίευση.
Μικρά κείμενα, κοφτές φράσεις, πεπερασμένος αριθμός λέξεων, που όμως εμπεριέχουν όλες τις ιδέες, την έμπνευση και τα νοήματα της νέας εποχής.
Το ερώτημα είναι αν η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει στο ασφυκτικό πλαίσιο της πολύ μικρής φόρμας των κοινωνικών δικτύων. Το συγγραφικό ταλέντο ξεχειλίζει στο διαδίκτυο, οπότε ας αποπειραθούμε να συλλέξουμε πρωτότυπες ιστορίες που χωράνε σε 140 χαρακτήρες. Άλλωστε, ο μεγάλος Ernest Hemingway έγραψε την πιο διάσημη μικρή ιστορία με μόλις 6 λέξεις ή αλλιώς με 33 χαρακτήρες: "For sale: baby shoes, never worn."

Γράψτε ένα ολοκληρωμένο μικροδιήγημα με ελεύθερο θέμα έως 140 χαρακτήρες (όπως οι αναρτήσεις του Twitter - όχι 140 λέξεις) και στείλτε το με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση tweet.stories.gr@gmail.com  για να υποβάλλετε συμμετοχή στην ψηφιακή συλλογή TWEET STORIES.

Τα καλύτερα μικροδιηγήματα που θα επιλεγούν, θα εκδοθούν από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK [www.openbook.gr] σε ψηφιακό βιβλίο (e-book), που θα διατεθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο με άδεια Creative Commons.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 31η Μαΐου 2012.

Σημείωση: Οι 140 χαρακτήρες αφορούν γράμματα, σημεία στίξης και κενά (όπως στο twitter). Οι κειμενογράφοι Microsoft_Word και OpenOffice_Writer διαθέτουν μετρητή χαρακτήρων: [Μενού > Εργαλεία > Καταμέτρηση λέξεων > Χαρακτήρες (με κενά)]

Διαβάστε τις προϋποθέσεις συμμετοχής >>> 

  • Στη συλλογή Tweet Stories μπορεί ελεύθερα να υποβάλλει συμμετοχή οποιοσδήποτε, με ένα και μόνο μικροδιήγημα.
  • Τα μικροδιηγήματα θα πρέπει να έχουν έκταση έως 140 χαρακτήρες (με τα κενά) και να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
  • Η κάθε συμμετοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει επίσης το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα (ή λογοτεχνικό ψευδώνυμο) καθώς και έναν μόνο ενεργό σύνδεσμο (link) προς σχετικό δικτυακό τόπο ή προφίλ του συγγραφέα (ιστολόγιο, Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, MySpace, e-mail κλπ)
  • Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να είναι μη δημοσιευμένο έργο του ίδιου του δημιουργού.
  • Με την αποστολή του μικροδιηγήματος ο συμμετέχων αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση και εκχωρεί στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγεί, το δικαίωμα για δημοσίευση του έργου του σε ειδική έκδοση ψηφιακού βιβλίου (e-book), το οποίο θα διατεθεί δωρεάν στο διαδίκτυο με άδεια Creative Commons μέσω της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK.
  • Η αποστολή μικροδιηγήματος για τη συλλογή Tweet Stories προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.