Translate

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ /// ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ




Η ποίηση (ίσως περισσότερο από κάθε άλλη μορφή έκφρασης) μπορεί με τη δύναμη του περιεκτικού της λόγου να αποτυπώσει την πολύμορφη τραυματική εμπειρία της ελληνικής κρίσης. Η δίγλωσση ανθολογία "Θησαυροί της Άμμου-ποίηση της ελληνικής κρίσης (Treasures of the sand-Poetry of the Greek Crisis), με τη συμμετοχή 38 ποιητών, σε αγγλική μετάφραση από τους: Robert Crist και Δέσποινα Λαλά-Crist, μετά την αμερικανική έκδοση από τις εκδόσεις Seaburn, κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΑΩ.
Οι ποιητές που συμμετέχουν με ποίημα τους στο βιβλίο είναι:

Αργυρός-Ιωάννης Πρωτοπαπάς
Ιωάννης Μασμανίδης
Τάσος Σ. Μάντζιος
Αθηνά Τιτάκη
Μαρία Μανδάλου
Βίκυ Δερμάνη
Μαρία Μπακοπούλου
Βαγγέλης Αλεξόπουλος
Παναγιώτης Δημητριάδης
Αναστασία Παρασκευουλάκου
Αναστασία Ν. Μαργέτη
Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου
Χριστίνα Ντούβρη – Ξένου
Αντώνης Δ. Σκιαθάς
Πέτρος Γκολίτσης
Γιώργος Λίλλης
Χριστίνα Καραντώνη
Χλόη Κουτσουμπέλη
Δώρα Μαργέλη
Δέσποινα Καϊτατζή – Χουλιούμη
Ελευθερία Θάνογλου
Φωτεινή Βασιλοπούλου
Δημήτρης Π. Κρανιώτης
Ηλίας Μάρκος
Διώνη Δημητριάδου
Δημήτριος Δημητριάδης
Γιώργος Χ. Θεοχάρης
Σταμάτης Πάρχας
Ντίνα Γεωργαντοπούλου
Μαριάννα Παπουτσοπούλου
Εύη Ψάλτη
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Μαρία Σκουρολιάκου
Robert L. Crist
Γιώργος Ρούσκας
Παναγιώτα Μαστρογάλια
Αγγελική Γιαννοπούλου (Αρσινόη Βήτα)
Έκτωρ Πανταζής


Στο εξώφυλλο έργο του Γιώργου Ξένου




ΑΝΟΙΧΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ /// Διαβάστε ελεύθερα 3 νέα θεατρικά έργα του ✩ Θανάση Τριαρίδη




*****
Ο αγαπημένος Θανάσης Τριαρίδης διαθέτει ελεύθερα για ανάγνωση στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη τα ακόλουθα νέα θεατρικά έργα του:


2019 Ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK




unsubscribe

Email Marketing Powered by Mailchimp

48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, 30/8-15/9




Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και η επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και το Αναλόγιο Φεστιβάλ. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το κεντρικό αφιέρωμα του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2019 είναι «Η λογοτεχνία επί σκηνής», επικεντρωμένο στην άρρηκτη σχέση της λογοτεχνίας με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική και πώς αυτή διαμορφώνεται ανά τους αιώνες. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, και σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα, ώστε οι επισκέπτες να κατανοήσουν τους λόγους της τεράστιας απήχησης των λογοτεχνικών έργων στους καλλιτεχνικούς κύκλους των θεατρικών, κινηματογραφικών και μουσικών σκηνών.
Επίσης, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, το Αναλόγιο Φεστιβάλ και πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών, θα πραγματοποιηθεί μια εκτενής σειρά παράλληλων εκδηλώσεων (συναυλίες, προβολές αρχειακού υλικού κ.λπ.) που θα διανθίσουν το Φεστιβάλ και θα προσδώσουν σε αυτό, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, μία εορταστική, πολιτιστική νότα.
Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2019 κοσμεί έργο της σημαντικής Ελληνίδας ζωγράφου Μαρίας Φιλοπούλου.
Οι διοργανωτές είναι βέβαιοι ότι το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα επιτύχει για ακόμη μία χρονιά να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με τη συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, τη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου, καθημερινά από τις 30 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:00. Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!
Ώρες λειτουργίας 
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), τηλ.: 210.3303942, 210.3302523, www.sekb.gr
Facebook: ΣΕΚΒ - Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου
πηγή :ΔΙΑΣΤΙΧΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ /// ΤΟ VARELAKI ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ///ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ





 Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, το απόγευμα στις 8, θα πραγματοποιηθεί το "Στρογγυλό Τραπέζι Περί Μετάφρασης" των εκδόσεων Βακχικόν για μία ώρα, 

στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Συντονίστρια: Χριστίνα Λιναρδάκη (κριτικός ποίησης, μεταφράστρια)

Συμμετέχοντες:

 Νάνσυ Αντωνιάδου (Οσμάν Τουρκάι), 
 Θεοδόσης Κοντάκης (Μάριο Λούτσι),
 Αριστοτέλης Μητράρας (Ιλχάν Μπερκ), 
Ασημίνα Ξηρογιάννη (Μαρκ Στραντ).