Translate

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Σκοτεινοί τόποι Περιήγηση στα σκοτεινά τοπία της εγχώριας μυθοπλασίας




Σκοτεινοί τόποι
Περιήγηση στα σκοτεινά τοπία της εγχώριας μυθοπλασίας 


Φαντασία και δυστοπία, λαογραφία, αστικός αλλά και μεταφυσικός τρόμος
στα Reflections του Death Disco (Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή). 

Την Πέμπτη 19/1 στις 8 μ.μ,  

έξι συγγραφείς φαντασίας και τρόμου των εκδόσεων Ars Nocturna ,Nightread και Momentum συναντώνται, συνομιλούν και διαβάζουν από τα βιβλία τους: Τέτη Θεοδώρου, Σταμάτης Λαδικός, Γιάννης Μαργέτης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Τσουρέκης, Ηφαιστίων Χριστόπουλος. 


Τη συζήτηση συντονίζουν: Αγγέλα Γαβρίλη (βιβλιοκριτικός Diavasame.gr), Τζανέτος Καβαλιώτης (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Μιχάλης Μανωλιός (συγγραφέας) 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς και τα βιβλία τους: 

Τέτη Θεοδώρου «Από τη σκόνη», Ars Nocturna 

Στις γωνιές του τακτοποιημένου και καλά οργανωμένου αστικού τοπίου ελλοχεύουν σκοτεινά σημάδια, μέχρι να εισβάλλουν με βιαιότητα στην καθημερινή ζωή, δημιουργώντας αστικούς μύθους ή μεταφέροντας αλλόκοτες δοξασίες μιας άλλης εποχής. 


Σταμάτης Λαδικός «Camera Obscura», Momentum 

Δώδεκα διηγήματα τρόμου από τον κόσμο των νεκρών ώς τα απειλητικά δάση όπου κατοικούν οι φόβοι μας, από τους δρόμους του βικτοριανού Λονδίνου ώς την Πρέβεζα του Καρυωτάκη. Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι ιστορίες τρόμου, μπορεί και να μην είναι «ιστορίες». 


Γιάννης Μαργέτης «Σε ξένο κόσμο», Momentum
 
Τέσσερις παράξενες ιστορίες για τη Σκιά που κοιμάται στο υποσυνείδητο και ξυπνά στα όνειρα... Μια νουβέλα και τρία διηγήματα, για τον άγνωστο που βλέπουμε κάθε μέρα στην άλλη πλευρά του καθρέφτη και για τις διαφορετικές εκδοχές της πραγματικότητας...


Σπύρος Παπαδόπουλος «Ο Εξουσιαστής-Η Μάσκα της Εξουσίας», Momentum 

Το Νόρμαντ, το μεγάλο βασίλειο στη μυθική Κατρανική χερσόνησο, υποφέρει από τον εικοσαετή πόλεμο. Ο Άλχων, γιoς του βασιλιά του Νόρμαντ, και οι επιστήθιοι φίλοι του θα αρχίσουν να ξετυλίγουν το νήμα που οδηγεί σε ένα φοβερό μυστικό και συνδέει τη γέννησή του με την έναρξη του πολέμου. Ο πρίγκιπας θα κατανοήσει ότι κάποια μυστικά ίσως είναι καλύτερα να μένουν θαμμένα για πάντα. 


Κωνσταντίνος Τσουρέκης «Η Στύγα, και άλλες ιστορίες λαογραφίας και φαντασίας των Καλαβρύτων», Nightread 

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις καλές βρύσες, τα Καλάβρυτα. Ιστορίες Λαογραφίας για τη ζωή των κατοίκων, τις αφηγήσεις και τους μύθους του παρελθόντος, αλλά και σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συντάραξαν την περιοχή... Ιστορίες Φαντασίας, όπου το φανταστικό στοιχείο ενώνεται με το ρεαλιστικό, για να μας ταξιδέψει και να μας φέρει πιο κοντά σε ένα μαγικό τόπο, γεμάτο καλά νερά από βρύσες πολλές. . 


Ηφαιστίων Χριστόπουλος «Η Κενή Διαθήκη», Momentum 

Μπορείς άραγε να ακούσεις τις φωνές των τόπων; Γιατί οι τόποι θυμούνται. Το θέμα είναι αν εσύ μπορείς να τους καταλάβεις. Η Κενή Διαθήκη, αφηγείται ιστορίες γι’ αυτά τα ρημαγμένα, σκοτεινά τοπία και για τα ανθρώπινα φαντάσματα που τα στοιχειώνουν. Τέσσερα διηγήματα και μία νουβέλα που συνθέτουν μια λυρική δυστοπία φαντασίας.