Translate

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ REVOLT /// ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ




                                ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ REVOLT





ΠΕΜΠΤΗ  ,15  Μαίου, και

ώρα 20:00μ.μ


η  Ασημίνα  Ξηρογιάννη μιλά για τον Γεώργιο Βιζυηνό.


                           
                           XEIΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ



Τίτλος της εισήγησης: O Βιζυηνός ως ψυχογράφος. Ξεκλειδώνοντας «Το αμάρτημα της μητρός μου» 

                      


                 REVOLT :Κωλέττη 25-27 ,Εξάρχεια,
                                Tηλ 210-28000-16


Υπεύθυνη Προγράμματος:Aγγελική Λάλου 




                                





ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ





 Η Ασημίνα Ξηρογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αγαπημένος τόπος της η Αίγινα όπου και έγραψε τα πρώτα της ποιήματα. Σπούδασε κλασσική φιλολογία και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στο "Θέατρο - Εργαστήριο". Εδώ και αρκετά χρόνια διδάσκει το μάθημα της θεατρικής αγωγής και εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα γλώσσας και λογοτεχνίας καθώς και θεωρίας και ιστορίας του θεάτρου. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων. Έχει παρακολουθήσει διάφορα θεατρικά σεμινάρια, όπως με τον Δ. Καταλειφό και την Α. Μακράκη (υποκριτική), τον D. Glass και τη Lilo Baouer (θεατρικό παιχνίδι), τον Θωμά Μοσχόπουλο (σκηνοθεσία). Έχει σκηνοθετήσει και "ανεβάσει" με τους μαθητές της αρκετά έργα, κάποια από τα οποία έχει διασκευάσει (π.χ., ("Ειρήνη" και "Πλούτο" του Αριστοφάνη) και κάποια άλλα τα οποία έχει γράψει η ίδια.Εχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και αρθρογραφεί σε ποικίλα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά

Το 2009 δημιούργησε το ιστολόγιο VARELAKI,

σελίδες Τέχνης και Πολιτισμού.






 ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ



 biblionet
Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2013) Εποχή μου είναι η ποίηση, Γαβριηλίδης
(2011) Πληγές, Γαβριηλίδης
(2010) Το σώμα του έγινε σκιά, Ανατολικός
(2009) Η προφητεία του ανέμου, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
 
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2012) Ανθολογία ποίησης και γραπτού λόγου, Παππά, Βασιλική Β.
(2012) Ποιητές στη σκιά, Γαβριηλίδης




(δε)κατα, τεύχος #37



Δελτίο Τύπου για την κυκλοφορία του νέου τεύχους “Λιμάνια”



                                                     

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του τεύχους #37 του περιοδικού (δε)κατα, άνοιξη 2014, με μεγάλο αφιέρωμα στα λιμάνια. Με το τρέχον τεύχος μπαίνουμε στο δέκατο έτος κυκλοφορίας του περιοδικού, ένα περιοδικό ποίησης, μυθοπλασίας, κειμένων, τεχνών και ταξιδιών που διερευνά εδώ το θέμα των λιμανιών. Οι Γιώργος Ανωμερίτης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Δήμητρα Χριστοδούλου, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Μηνάς Βιντιάδης, Έλσα Κορνέτη, Γιώργος Μπλάνας, Χρήστος Οικονόμου, Παυλίνα Παμπούδη,  Ρίβα Λάββα κ.ά. μάς παρουσιάζουν το λιμάνι ως χώρο εμπορίου, ως τόπο μετάβασης ανάμεσα σε δύο συνθήκες, ως ξεχωριστό και διακριτό μικρόκοσμο εντός της κοινωνίας, ως ανάμνηση, ως συναίσθημα, με αναφορές στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Τήνου, της Μυκόνου, της Κάσου, της Δήλου, της Αλονήσου, της Γουινέας, της Αβάνας, του Περού. Το λιμάνι είναι μια στιγμή στη ζωή του κάθε ταξιδιώτη μετά την άφιξη ή πριν την αναχώρηση, αλλά συνάμα κι ο χώρος εργασίας πολλών ανθρώπων που ίσως να μην ταξιδέψουν ποτέ. Ένα μέρος που θρέφει την επιθυμία, τη μελαγχολία της ματαίωσης και του ανεκπλήρωτου.

 Στο τεύχος αυτό δημοσιεύονται και κριτικές βιβλίων και βιβλιοπαρουσιάσεις αλλά και αιχμηρά σχόλια για την πολιτιστική και μη επικαιρότητα. 

Στα καλά βιβλιοπωλεία από την Πρωτομαγιά 2014.

ΠΗΓΗ:δεκατα
και politeianet