Translate

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ //// ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ //// ΤΟ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ NEOY ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Το αλλιώτικο πάρτι του Νικόλα» Άννα Φωτού - Γεωργία Καρυστιανού 

Οι εκδόσεις «Μέλει»* βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την κυκλοφορία του παιδικού βιβλίου «Το αλλιώτικο πάρτι του Νικόλα» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, μα και σε γονείς!
Σε μια εποχή που όλα φαίνονται ανέφικτα, ο Νικόλας επινοεί τρόπους για να προτρέψει τους γονείς του να γιορτάσουν τα γενέθλιά του σε μια περίοδο που τα οικονομικά της οικογένειας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Οι συγγραφείς με τον διττό τους ρόλο (γονείς και οικογενειακοί σύμβουλοι-παιδαγωγοί) δημιούργησαν μια παιδική ιστορία προσιτή και οικεία σε όλα τα παιδιά, παρέχοντας, παράλληλα, συμβουλευτικά κείμενα στους γονείς, που χρειάζονται όσο ποτέ νέες πηγές έμπνευσης, ώστε να διαχειριστούν κάθε νέα πρόκληση για την οικογένεια. Με αφορμή ένα παιδικό πάρτι, παρουσιάζονται νέοι τρόποι για να ανακαλύψουμε την αληθινή ουσία της γιορτής. Ας εμπνευστούμε λοιπόν ποιες αντικαταστάσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε για το καλό όλης της οικογένειας και στο τέλος θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως και ο Νικόλας, που στο τέλος έκανε το καλύτερο πάρτι!

Η καταπληκτική εικονογράφηση του Κυριάκου Γουνελά, με τα ζωντανά χρώματα και τα πραγματικά εμπνευσμένα σχέδια, δένει αρμονικά με τo ψυχοπαιδαγωγικό υλικό για γονείς, που κάνει την εμφάνισή του με αποκόμματα εφημερίδων! Τέλος, ο δυναμικός κωδικός QR, που είναι τυπωμένος στην τελευταία σελίδα και το οπισθόφυλλο, είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας με τις συγγραφείς και τις εκδόσεις μας, προσφέροντας αποκλειστικά στους κατόχους του παρόντος βιβλίου τη δυνατότητα να απολαμβάνουν επιπλέον υπηρεσίες και προσφορές, χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος.

Ένα παιδικό βιβλίο-εργαλείο στα χέρια των γονιών, τόσο επίκαιρο, που καθίσταται απαραίτητο σε κάθε οικογένεια. Το «Το αλλιώτικο πάρτι του Νικόλα» κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.melei.gr

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της φιλαναγνωσίας.
Αν είσαι γονιός, σε μέλει…
Melei Publications 

*Οι εκδόσεις «Μέλει» δημιουργήθηκαν το 2013 με γνώμονα την αγάπη για το παιδί και το ενδιαφέρον για την ηθική του διαπαιδαγώγηση. Με σύμμαχο την τεχνολογία, τα παιδικά διηγήματα των εκδόσεών μας είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά και οι γενικότερες δράσεις/δραστηριότητες που ήδη προωθούμε, έχουν σκοπό να προσφέρουν στους γονείς τα «όπλα» για περισσότερο ποιοτικό χρόνο ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας όχι μόνο σε θεωρητικό αλλα και σε πρακτικό επίπεδο. ISBN: 978-618-80605-1-7
ΤΙΜΗ: 10€
                                                          
                                                                           

Οι  εκδόσεις ΜeΛeΙ με ιδιαίτερη  χαρά σας προσκαλούν
            
       στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου


           ''Το αλλιώτικο πάρτυ του Νικόλα''


η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 

                          ''Β.Γιαννόπουλος''


                 του  Δημαρχείου Κηφισιάς

                  (Διονύσου και Μυρσίνης 2)

       την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις 18:30
                           Σας περιμένουμε!


                             Οι   συγγραφείς


             'Αννα Φωτού,Γεωργία Καρυστιανού

Δανιήλ Ιακώβ (1947-2014) της Λαμπρινής Κουζέλη

της Λαμπρινής Κουζέλη

πηγή: http://www.tovima.gr

εμείς το πήραμε από:http://entefktirio.blogspot.gr/2014/05/1947-2014.html
 

Ο διακεκριμένος κλασικός φιλόλογος, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταφραστής και συνεργάτης του Βήματος Δανιήλ Ιακώβ απεβίωσε την Τετάρτη 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στην κλινική του Κυανού Σταυρού, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 67 ετών.


Γεννημένος στη Βέροια το 1947, σπούδασε κλασική φιλολογία στο ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τίμπιγκεν της Γερμανίας ως υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών κοντά στον διαπρεπή μελετητή της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας Richard Kannicht. Αναγορεύτηκε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ του 1982 με τη διατριβή Η ενότητα του χρόνου στην αρχαία ελληνική τραγωδία. Συμβολή στη διερεύνηση της τραγικής τεχνικής. Την ίδια χρονιά εκλέχθηκε λέκτορας του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και το 1992 καθηγητής.

Εκτός από την αρχαία τραγωδία (Η ποιητική της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, 1998), μελέτησε τον Πίνδαρο (επιμελήθηκε μια σχολιασμένη έκδοση των Πυθιονίκων, 1994), τηνΠοιητική του Αριστοτέλη (Ζητήματα λογοτεχνικής θεωρίας στην «Ποιητική» του Αριστοτέλη, 2004) και ερεύνησε συστηματικά την αρχαιογνωσία των νέων ελλήνων λογοτεχνών (Η αρχαιογνωσία του Οδυσσέα Ελύτη και άλλες νεοελληνικές δοκιμές, 2000). Επιμελήθηκε πολλούς συλλογικούς τόμους και το ερμηνευτικό υπόμνημα του G. S. Kirk στις ραψωδίες Α-Δ της Ιλιάδας.

Μεγάλο μέρος της δημιουργικότητάς του διοχέτευσε στη μετάφραση και στην επιμέλεια μελετών από τον χώρο των κλασικών σπουδών (R. Buxton, J. A. Davison, C. Η. Gordon, G. Jäger, R. Kannicht, D. W. Lucas, D. Müller, B. Snell, B. Zimmermann κ.ά.). Δημοσίευσε πλήθος επιστημονικών άρθρων και βιβλιοκρισιών σε φιλολογικά περιοδικά και εφημερίδες. Υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης των σελίδων των «Βιβλίων» του Βήματος, με κριτικές για αρχαιογνωστικά κείμενα και μελέτες. Συνεργασίες του είχαν δημοσιευθεί επίσης στηνΕλευθεροτυπία, στην Καθημερινή, στα περιοδικά Φιλόλογος και Ελληνικά, στο Athens Review of Books κ.ά.

«Σοφό και εμπνευσμένο πανεπιστημιακό δάσκαλο, έντιμο φίλο και ανιδιοτελή συμπαραστάτη με εξαίρετο ήθος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά» τον χαρακτηρίζουν σε ψήφισμά τους οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, «ακούραστο οδηγό και πρότυπο ακαδημαϊκής ευαισθησίας», ενώ οι συνάδελφοί του στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) -στου οποίου το διοικητικό συμβούλιο ήταν μέλος- αναφέρουν σε δικό τους ψήφισμα ότι άφησε στο ινστιτούτο «τη σφραγίδα της εντιμότητας και της ευγένειας που τον διέκριναν».

Όσοι τον είχαν δάσκαλο στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ θυμούνται τη βαριά ακαδημαϊκή φιγούρα του με τα γένια και τα μεγάλα κοκάλινα γυαλιά και την απρόσμενα σιγανή φωνή του, που μετέφερε σε τόνους ήπιους ένα πάθος για τα κλασικά κείμενα, για τη λυρική ποίηση και τους μεγάλους τραγωδούς, και αποκάλυπτε βαθιά ενημέρωση για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Παντρεύοντας τη γνώση της αρχαιότητας με τη γνώση της νεοελληνικής λογοτεχνίας, επεσήμαινε συνάφειες, δάνεια, συνέχειες καθιστώντας σαφές ότι η αρχαιοελληνική γραμματεία μάς αφορά και ότι ο αρχαίος κόσμος αποτελεί ζωντανό κομμάτι της κουλτούρας μας.

Τα προβλήματα όρασης που αντιμετώπιζε από νεαρή ηλικία οδήγησαν προοδευτικά σε τυφλότητα τα τελευταία χρόνια, η οποία όμως δεν τον εμπόδισε στη συνέχιση του διδακτικού και του επιστημονικού έργου του. Ανήκε στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ μέχρι λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του. Τελευταία μονογραφία του ήταν η ερμηνευτική έκδοση της Άλκηστης του Ευριπίδη (2012), η οποία βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η σορός του εκλιπόντος θα αποτεφρωθεί.