Translate

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Ποίησης/e-Charity.gr /



 
Αν ψάχναμε μια λέξη, να περιγράψει το συναίσθημα που γεννά η προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να «ζωγραφίσει» την συμπαράστασή μας προς τα παιδιά που στερήθηκαν ένα χάδι ή παλεύουν με ασθένειες, ή να αποτελέσει το συνώνυμο της υποστήριξης προς τους συνανθρώπους μας που αποζητούν την αλληλεγγύη μας για να υπερπηδήσουν τα εμπόδια της ζωής, αυτή θα ήταν η λέξη «ελπίδα».Το e-Charity.gr, από την ίδρυσή του, έδωσε έναν άγραφο όρκο, που πάντα θα υπηρετεί με αγάπη και αφοσίωση. «Να είμαστε εκεί που ο συνάνθρωπός μας, έχει ανάγκη». 

 
Δίπλα σε Ιδρύματα που προστατεύουν παιδιά, μαζί με τους μικρούς και μεγάλους αγωνιστές που παλεύουν με ανίατες ασθένειες, κοντά στους συνανθρώπους μας που αντικρίζουν το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας, στο πλευρό των συμπολιτών μας που δίνουν μάχη για την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Για να συνεχίσουμε όμως τον αγώνα μας να υποστηρίζουμε όσους μας έχουν ανάγκη, χρειαζόμαστε και τους δικούς μας αρωγούς στο έργο αλληλεγγύης που υπηρετούμε. Εταιρίες και επιχειρήσεις με κοινωνικό προφίλ, αναπτύσσοντας την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους, συμπαραστέκονται στην προσπάθειά μας, να κάνουμε τον κόσμο μας, λίγο καλύτερο. 

 
Γιατί, τον κόσμο αυτό τον δανειστήκαμε και οφείλουμε να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας, βελτιωμένο και με περισσότερες ευκαιρίες. Για να λάμψει και πάλι η «ελπίδα» πάνω από την χώρα μας, πρέπει όλοι μαζί, να γίνουμε κρίκοι της αλυσίδας ανθρωπιάς. Γιατί «Δεν χρειάζεται πολύ ΑΛΛΑ χρειάζονται ΠΟΛΛΟΙ».

 
Συνδυάζοντας την τέχνη της ποίησης με την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας, διοργανώσαμε τον πρώτο μας Ποιητικό Διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας συμμετοχές ανθρώπων που αγαπούν να εκφράζονται μέσω στίχων. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 150. Πλήθος κόσμου ψήφισε τις συμμετοχές και χάρη στην συμμετοχή τόσο των ποιητών όσο και των ψηφοφόρων, θα ενισχύσουμε τα ιδρύματα που στηρίζουμε. 
 
Το e-Charity.gr ευχαριστεί όλους για την συμμετοχή τους και την συμβολή τους στο έργο μας για την προσφορά στον συνάνθρωπό μας. Η οικονομική υποστήριξη σε κάθε Ίδρυμα θα ανακοινωθεί μέσα από το περιοδικό με αναλυτικό ρεπορτάζ.  Παρακάτω, είναι αναρτημένος ο πίνακας με την αναλυτική ψηφοφορία των 10 πρώτων θέσεων. Συγχαρητήρια στους ποιητές - Ανθρωπιστές και ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες. Όλοι θα ενημερωθούν με προσωπικό e-mail για την συμμετοχή τους και την αναλυτική ψηφοφορία. Για να διαβάσετε το ποίημα του κάθε συμμετέχοντα, μπορείτε να πατήσετε επάνω στο ονοματεπώνυμο και να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη συμμετοχή. 
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ E-Charity.gr  ( οι ψήφοι μέχρι την 31η Αυγούστου 2012)
A/A Ονοματεπώνυμο Συμμετέχοντα Ψήφοι Συμμετέχοντα
1. Αμαράντου Χλόη 1007
2.  Βογιατζή Ευγενία 957
3.  Βούλτσου Ευαγγελία 929
4. Μαλιάλη Μαίρη 418
5. Ευθυμίου Καθολική  401
6. Φρουδάκη Εύα 264
7.  Σιάκας Κωνσταντίνος 256
8. Δέρβου Αρχοντία 251
9. Ξηρογιάννη Ασημίνα 234
10.  Οικονόμου Δημήτρης 203

Πάρτι με αγάπη για το θέατρο



Πάρτι με σκοπό τη συλλογή χρημάτων και του... know us better οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) αυτή τη Δευτέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην αφίσα στο τέλος του άρθρου... Τι είναι όμως το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου;
Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου της UNESCO και ένα από τα 90 Εθνικά Κέντρα του Δ.Ι.Θ. που έχουν ιδρυθεί σ’ όλο τον κόσμο από το 1948 έως σήμερα.
Tο Ε.Κ.Δ.Ι.Θ, οργανισμός μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός, ιδρύθηκε το 1951 από σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων όπως ο Άγγελος Τερζάκης, ο Πέλος Κατσέλης και ο Γιώργος Θεοτοκάς.  Πρόεδροι ή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του έχουν υπάρξει ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Μάριος Πλωρίτης, ο Δημήτρης Μυράτ, ο Τάκης Μουζενίδης, ο Αντίοχος Ευαγγελάτος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, η Δόρα Στράτου και πολλοί άλλοι σημαντικοί άνθρωποι του ελληνικού θεάτρου και χορού.
Μέλη του μπορούν να γίνουν οι επαγγελματίες του θεάτρου και του χορού (ηθοποιοί, χορευτές σκηνοθέτες, χορογράφοι, σκηνογράφοι, θεατρολόγοι, κριτικοί, συνθέτες, θεατρικοί συγγραφείς, μεταφραστές κ.ά.).
Σκοπός του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. είναι μέσα από τις δράσεις του να συμβάλλει στη διεθνή συνεργασία για την εξέλιξη της θεατρικής τέχνης σε όλες της τις εκφάνσεις, και να λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ελληνικό και το παγκόσμιο Θέατρο. Προς το σκοπό αυτό συνεργάζεται με πολιτισμικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με Πρεσβείες και Μορφωτικά Ιδρύματα ξένων χωρών στην Ελλάδα.
Η βασική δράση του Κέντρου τα τελευταία χρόνια είναι το «Σύστημα Αθήνα», μια πλατφόρμα για το θέατρο και το χορό, σκοπός της οποίας είναι η προβολή της εγχώριας παραγωγής στο εξωτερικό.
ataka-time-gr1
Άλλες ενδεικτικές δράσεις είναι:
  • Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας με σκοπό την παρουσίαση των εκάστοτε σημαντικότερων θεατρικών έργων της παγκόσμιας δραματουργίας στο ελληνικό κοινό.
  • Συμμετοχή στην Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής Prague Quadrennial
  • Εργαστήρια/σεμινάρια με κύριο άξονα τη θεατρική γραφή
Εργαστήρια/σεμινάρια μετάφρασης, υποκριτικής, δραματουργικής επεξεργασίας κ.ά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα πλαίσια των εργαστηρίων έχουν διδάξει μέχρι τώρα ο Αντρέας Στάικος, η Έλενα Πέγκα, ο Ανδρεάς Φλουράκης κ.α. και έχουν ανέβει κείμενα που προέκυψαν από τα εργαστήρια υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Κ. Αρβανιτάκη και του Τ. Τζαμαργιά.
  • Συμπόσια, συνέδρια, ημερίδες
  • Δίκτυο επικοινωνίας των μελών του (ένα φιλόδοξο σχέδιο προβολής των ελλήνων επαγγελματιών του θεάτρου και του χορού ανά τον κόσμο μέσα από τη δημιουργία της προσωπικής σελίδας του καθενός στον ιστοχώρο του Κέντρου)
Το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. προσφέρεται τόσο στα μέλη του όσο και στο ευρύτερο θεατρόφιλο κοινό αφιλοκερδώς.
Περισσότερα για το Κέντρο στην καινούργια ιστοσελίδα του www.hellastheatre.gr.