Translate

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

«Τιμωρία» /ΘΕΑΤΡΟ

Η ομάδα  θεάτρου «361 μοίρες» παρουσιάζει στο Φεστιβάλ θεατρικές Συνθέσεις του Θεάτρου Beton 7 το έργο «Τιμωρία» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Σπύρου Στεριάδη.
Ο προβληματισμός για το τι θα μπορούσε να προτείνει κανείς για ένα σύγχρονο ανέβασμα αρχαίων κειμένων , μας οδήγησε στο να παρουσιάσουμε έξι διαφορετικές ιστορίες με κεντρικό θέμα την τιμωρία.
Δυο πρόσωπα, ένας άντρας και μια γυναίκα είναι οι αφηγητές , αλλά και οι ήρωες στην κάθε ιστορία. Με αφετηρία τους τρεις μεγάλους τραγικούς συγγραφείς εμπνευστήκαμε μια σειρά αφηγημάτων που επεξηγούν τη ζωή των ηρώων. Οι ιστορίες μας διαμορφώθηκαν με σκοπό να παρουσιάσουμε μια εναλλακτική εκδοχή των ηρώων της αρχαίας τραγωδίας αλλά και να φωτίσουμε κάποιες μύχιες σκέψεις τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ήρωες στην αρχαία τραγωδία υπήρξαν ιδιαίτερα αυστηροί με το θέμα της τιμωρίας. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν την οποιαδήποτε ποινή μας δείχνει ότι δεν ήταν λιγότερο βάρβαροι από ότι εμείς σήμερα. Τελικά η τιμωρία είναι αποτελεσματική ή όχι; Η απάντηση σε αυτή τη δύσκολη ερώτηση είναι στην κρίση του κάθε ένα ξεχωριστά. Εμείς απλά επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μέσα από τις ιστορίες μας τα διαφορετικά είδη τιμωρίας που υπάρχουν. Ο Ιάσονα και η Μήδειας, ο Ιπόλλυτος και η Φαίδρα, η Αντιγόνη και ο Κρέοντας, ο Ορέστης και η Ηλέκτρα, ο Οιδίποδας και η Ιοκάστη, ο Διόνυσος και η Αγαύη είναι τα πρόσωπα τα οποία διαλέξαμε για να αφηγηθούμε την ιστορία τους.
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Σκηνοθεσία
Σπύρος Στεριάδης
Συγγραφή κειμένων
Κώστας Καραφύλλης
Δραματολόγος
Αντωνέλλα Τσιμπλή
Μουσική
Κωνσταντίνος  Αποστολόπουλος

Κοστούμια
Σταμάτης  Ζέρβας
Επιμέλεια κίνησης
Αντωνία Ζαγορίτη
Σχεδιασμός φωτισμών
Αγγελική Χριστοδούλου
Βοηθός σκηνοθέτη
Μαρία Χατζημανώλη
Επεξεργασια εικονας
Κώστας Κοχαιμήδης
Παίζουν 
Δώρα Φίλιππα
Σπύρος Στεριάδης
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
7 Μαιου 2012
Παραστάσεις
Δευτερα 7/14/21/28 και Τρίτη 8/15/22/29
Ωρα 
Καθε Δευτέρα 22:OO και κάθε τριτη  20:OO
θεατρο beton 7
Πυδνάς 7
Βοτανικός
Κρατήσεις:210 7512625