Translate

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

notationes /// Μ Α Ι Ο Σ - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2014 /// AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ /// ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ‏







                                                                  
                                    φωτο Κ.Γουνελάς




Στο βάθος του δρόμου, η δεσποινίς Λίλι, κρατούσε χαλαρά και με χάρη τα δύο άγρια ντόπερμαν, τους Σάκκο και Βαντσέτι.  Τα δύο πανέμορφα σκυλιά, με το δολοφονικό ένστικτο, εφορμούσαν με πάθος δεξιά κι αριστερά, απειλώντας και κυνηγώντας τους πάντες και τα πάντα. Επειδή όμως σουρούπωνε και η κίνηση ήταν μηδαμινή εκείνη την ώρα στην δημοσιά, η δεσποινίς Λίλι δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία και μιλούσε ανέμελα με τη φίλη της Λούλου στο κινητό. 

Λίλα, της είπε η φίλη της Λούλου, ξέρεις ότι η Ιρέν και ο Ρόκο χθες χωρίσανε;

Μην μου πεις.

Ναι, στο λέω. ΄Εγινε χαμός σου λέω. Παίξανε τόσο άγριο ξύλο μεταξύ τους που ήλθε η αστυνομία, κόσμος, περιπολικά, μεγάλο νταβαντούρι.

Ε, ρε, γλέντια.

Γλέντια τρικούβερτα, σου λέω.  Σήμερα η Ιρέν θα πάει στον δικηγόρο της για το διαζύγιο.

Το έχει αποφασισμένο;

Μα, ναι, σου λέω. Τώρα πια είναι οριστικό.

Οριστικό, ε;

Οριστικό κι αμετάκλητο σου λέω.

Να σου πω, το κατευχαριστήθηκα.

Αμέ. Κάτι τέτοια σε κάνουν και ξανανιώνεις.

Ξαφνικά, όμως, ένα αυτοκίνητο έστριψε με υπερβολική ταχύτητα από τη στροφή και έπεσε με δύναμη και θόρυβο πάνω στον Σάκο (το ντόπερμαν) και τον σκότωσε. Καθώς η δεσποινίς Λίλι έπαθε σοκ ουρλιάζοντας,  ο οδηγός του αυτοκινήτου αναστατωμένος, βγήκε έξω να δει τι ακριβώς συνέβη. Τότε όρμησε πάνω του μανιακός ο Βαντσέτι (το ντόπερμαν) και τον άρπαξε από τον λαιμό. Ο οδηγός, ο Λένο, ένας διαβόητος γκάνγκστερ  της περιοχής και επαγγελματίας δολοφόνος,  προσπάθησε να βγάλει το πιστόλι του από την τσέπη του για να αμυνθεί, αλλά δεν πρόλαβε. Το πιστόλι εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα έφυγε συστημένη για τη δεσποινίδα Λίλα, διαπέρασε αστραπιαία την καρδιά της  και την άφησε επί τόπου. Στο μεταξύ ο Βαντσέτι (το ντόπερμαν) έπνιξε με ασύλληπτη ταχύτητα και δύναμη το Λένο (τον οδηγό) και εξαφανίστηκε. Όταν κατέφθασε ο σερίφης βρήκε να κείτονται νεκροί ένας άνδρας (ο Λένο),  μια γυναίκα (η Λίλι)  κι ένας σκύλος (ο Σάκο).

<< Τι στο διάολο συνέβη εδώ πέρα >>,  αναρωτήθηκε φωναχτά ο σερίφης κι άρχισε να ξύνει αμήχανα το κούτελό του.

Την άλλη μέρα οι εφημερίδες γράψανε: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΛΟΤΥΠΙΑΣ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΛΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΧΕΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου