Translate

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ////Εκδοση βιβλίου μου μέσω crowd-funding.



Δείτε  εδώ λεπτομέρειες για το εγχείρημα :http://www.indiegogo.com/projects/openbook-giannis-farsaris-book-publishing/x/2483941



 
 

 

// About the project:

My name is Giannis Farsaris, I live in Greece, and I am commencing an experimental effort to publish a literary book using crowd-funding.
My aim is to independently publish a collection of short stories I am currently working on, in Greek language, as part of my OPENBOOK project. This is non-profit venture and the funds raised will cover the costs of printing, editing, graphic designing and eventual mailing of copies to the supporters of the effort.

// Σχετικά με το εγχείρημα:

Το όνομά μου είναι Γιάννης Φαρσάρης και ξεκινώ μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding).
Σκοπός μου είναι η ανεξάρτητη έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων που γράφω αυτή την εποχή με τίτλο : “Η διαφορά του άσπρου απ’ το λευκό”, ως έργο της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK που δημιούργησα το 2010. Το εγχείρημά μου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν το κόστος του τυπογραφείου, του επιμελητή, του γραφίστα και της ταχυδρομικής αποστολής των βιβλίων στους υποστηρικτές της προσπάθειας.
# Το e-book, λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons. // Θα διατεθούν επίσης δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και Λέσχες ανάγνωσης όλης της χώρας. // Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν αντίτυπα του βιβλίου μέσω Book-Crossing.
Η έκδοση βιβλίου μέσω crown-funding αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εγχειρημάτων στην κατεύθυνση της ανοικτής και συνεργατικής λογοτεχνίας. Οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο είναι απεριόριστες και μπορούν να γίνουν ισχυρό εργαλείο στα χέρια των δημιουργών.


// Χρονολόγιο ανοικτής λογοτεχνίας:

2013 : Ιδεόστατο // ανοικτό λογοτεχνικό περιοδικό
2012 : #Tweet_Stories – Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες // ανοικτό e-book 371 μικροδιηγήματων
2012 : LITERRA // ροή αναρτήσεων (rss feed) από 250 ελληνικούς λογοτεχνικούς ιστότοπους
2012 : Ο άνδρας με την πουά γραβάτα // συνεργατικό θεατρικό έργο σε περιβάλλον wiki
2011 : ONE:STORY // καθημερινή δημοσίευση 366 ιστοριών από διαφορετικούς συγγραφείς
2011 : Δήγμα Γραφής // το πρώτο ελληνικό ανοικτό συλλογικό e-book, βραβευμένο ως το καλύτερο Συγγραφικό έργο 2011 στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου
2010 : Ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK // κατάλογος με όλα τα ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα από τους δημιουργούς τους
2009 : Johnnie Society // μυθιστόρημα με ελεύθερη διανομή



// Σχετικά με μένα:

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα το 1973 και ζω στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασα Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχω δημιουργήσει την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK, το λογοτεχνικό περιοδικό Ιδεόστατο και συμμετέχω στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού διηγήματος “ΛόγωΤέχνης”. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ελεύθερα το μυθιστόρημα μου “Johnnie Society” και η συλλογή διηγημάτων “Εβδόμη Εσπερινή”. Το συλλογικό ανοικτό e-book “Δήγμα Γραφής - Μια ντουζίνα και τρία διηγήματα” που επιμελήθηκα, βραβεύτηκε ως το καλύτερο Συγγραφικό Έργο 2011 στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου.


 

// Πως μπορείτε να συμμετέχετε:

Για να υποστηρίξετε την προσπάθεια έκδοσης του βιβλίου, έχετε τις ακόλουθες 3 επιλογές, χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα ή λογαριασμό PayPal:

1 € : Ψηφιακή έκδοση (e-book)

Θα σας αποσταλεί μέσω e-mail:
  • Ψηφιακό αντίτυπο του βιβλίου (e-book σε τρεις διαφορετικές μορφές αρχείων: epub, mobi, pdf) πριν την κυκλοφορία του
* [ Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης: Νοέμβριος 2013 ]

8 € : Έντυπη έκδοση (1 αντίτυπο) + e-book

Θα σας αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου:
(Στα 8 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά έξοδα αποστολής)
  • 1 χάρτινο αντίτυπο του βιβλίου
  • 3 σελιδοδείκτες της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK
  • Ψηφιακό αντίτυπο του βιβλίου (e-book σε τρεις διαφορετικές μορφές αρχείων: epub, mobi, pdf)
* [ για αποστολή εκτός Ελλάδας προσθέστε επιπλέον +3 ευρώ ]
** [ Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης: Δεκέμβριος 2013 ]

18 € : Έντυπη έκδοση (3 αντίτυπα) + Σελίδα Αρωγών + e-book

Θα σας αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου:
(Στα 18 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά έξοδα αποστολής)
  • 3 χάρτινα αντίτυπα του βιβλίου
  • Το όνομά σας θα συμπεριληφθεί στη σελίδα “ΑΡΩΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ” του βιβλίου, μαζί με όλους τους υποστηρικτές που θα συνεισφέρουν 18 ή περισσότερα ευρώ.
  • 6 σελιδοδείκτες της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK
  • Ψηφιακό αντίτυπο του βιβλίου (e-book σε τρεις διαφορετικές μορφές αρχείων: epub, mobi, pdf)
* [ για αποστολή εκτός Ελλάδας προσθέστε επιπλέον +3 ευρώ ]
** [ Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης: Δεκέμβριος 2013 ]






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου