Translate

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών στη Λάρισα

Αρχίζει αύριο το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών στη Λάρισα

Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών ξεκινάει αύριο στη Λάρισα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 3 Ιουλίου. Διακόσιοι ποιητές από 40 χώρες του κόσμου συγκεντρώνονται στη Λάρισα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των φίλων της ποίησης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Imperial» και την έναρξή του θα κηρύξουν με ομιλίες τους: ο Λαρισαίος γιατρός και ποιητής, Δημήτρης Κρανιώτης, πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών και ο Benjamin R. Yuzon, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τιμημένων Ποιητών UPLI. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων και οι ομιλίες από δύο βραβευμένες Ελληνίδες ποιήτριες, την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1985, και την Ολυμπία Καράγιωργα, η οποία τιμήθηκε με Βραβείο Ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών το 2010.

Κατά την τελετή έναρξης θα γίνει βράβευση της «Μούσας του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών» και θα ακολουθήσει «Ποίηση συνοδεία χορού» (Dancing Poetry) από τα μέλη της «Poetic Dance Theater Company» από τις Η.Π.Α και μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη από την Ντίνα Σδράλλη (τραγούδι), Σάντρα Αποστολοπούλου (φλάουτο) και Σπύρο Καβαλλιεράτο (κιθάρα

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου